Hurtig chili con carne til en kold dag

Chili con carne kan laves på utallige måder. Der er ikke nogen opskrift, der er Opskriften. Der er mere og mindre komplicerede udgaver, og her kommer en ukompliceret og hurtig version, som kan laves spontant, når fyret er gået ud i løbet af dagen, når man kommer hjem til et koldt hus, fryser og vil have hot hot varm mad.

Du skal bruge:
500 g hakket oksekød
1 stort hakket løg
2 fed hakket hvidløg
2 dåser flåede tomater
2 dåser røde bønner
1 spsk hele korianderfrø
1 spsk hele spidskommen
15 stænk Worcestershire sauce
Salt og peber og chili efter smag (jeg bruger sambal oelek – det har vi altid i huset)

Start med krydderierne. De hele krydderier er både gode og billige i indvandrerbutikkerne, og de er meget bedre end de færdigstødte udgaver. Rist først spidskommen på en pande, til de dufter. Mal dem til pulver i en morter. Rist så korianderfrøene, til de dufter og hopper omkring på panden, og stød dem groft i morteren.

Hak løg og hvidløg. Brun kødet i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og lad løgene snurre klare. Tilsæt koriander og spidskommen, rør rundt, tilsæt tomater, Worcestershire sauce og salt og peber og en tsk chili eller mindre – du kan altid komme mere i, hvis det ikke er stærkt nok. Det er sværere at få det ud igen, hvis det er blevet for stærkt.

Billede2

Lad kødsovsen koge stille i en times tid, skyl bønnerne grundigt og varm dem igennem i kødsovsen i en 10 minutters tid. De skal kun med til sidst, ellers koger de ud.

 

Smag til og spis. Vi fik en håndfuld tortilla chips og en klat creme fraiche til, og det varmede helt ind i knoglerne.

Det er virkelig den hurtige udgave. Ingen iblødsætning af bønner, ingen skæren kød fra ben og i små firkanter. Kun en ret lang kogetid, så smagsindtrykkene kan koge sammen og rundes af, men den kan kortes ned til en halv times tid, hvis man har endnu mere travlt. Den bliver bare bedre af at simre. Portionen er stor, men rester kan fryses.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Hurtig chili con carne til en kold dag”

Der er lukket for kommentarer.