Årets første – og mest stille dag

Første januar er den mest stille dag, der findes. Først langt oppe ad dagen kører den første bil forbi. Alle sover længe. Selv englene.

Billede2

Kvart over 12. Nytårskoncert fra Wien. Et festfyrværkeri af musik, blomster og glitrende krystaller i lysekronerne. Storslåede landskaber. Dansemus i fint tøj i smukke omgivelser. Langsomt folder sjælen sig ud af nytårsstilheden. Der er nogen, der går tur op ad vejen.

Så må vi også ud i den friske luft – op til vores eget Østrig med hunden. Tågen hænger over landskabet.

Billede5

Og vanddråber glitrer som krystallerne i Wiens lysekroner.

Billede2

Hjem igen.

Billede1

Sen frokost/aftensmad i ét. Laksesalat og et glas hvidvin – og resterne af champagnen fra dronningens tale (der i øvrigt var helt vildt god – talen altså). Når man ikke har tømmermænd, trænger man jo ikke til junkfood i dag, vel?

Billede3

Så har vi vist gjort vores for i dag. For selv uden tømmermænd er man lidt brugt, lidt stille ligesom dagen. Det er mørkt nu, og i morgen kommer 2. januar. Den første rigtige dag i det nye år. I morgen kan vi være energiske. I dag gælder ikke. I dag må vi dalre lidt rundt og hygge os stille og roligt.

Endnu en gang godt nytår – håber, I kom godt ind i det.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Årets første – og mest stille dag”

 1. Godt Nytår, Karen 🙂
  Jeg ser frem til alle dine kommende indlæg – skøn læsning hver dag 🙂
  Din viste laksesalat , der bare ser rigtig lækker ud – hvilken dressing bruger du til den ?

  Like

 2. Også godt nytår til jer. Og skøn beskrivelse af 1. Januar – jeg er ret vild med din sovende engel 🙂 glæder mig til at læse med hos dig i det nye år.
  Nytårshilsner Jette

  Like

 3. Kære Karen og husbond, I ønskes også et rigtig godt nytår :-). Ja dagen i dag er stille, sov længe, havde heller ingen tømmermænd. Men vejret her har været rigtig dejligt med solskin det meste af dagen, så jeg gik i haven og ryddede op indtil det blev helt mørkt, det var ren balsam for sjælen :-). Vi skal heller ikke have junkfood, men bare hvad køleskabet tilbyde, vi trænger jo ikke :-). Dejligt med to fridage mere, er også godt igang med at rydde op i al julepynten :-), kh Margit

  Like

 4. Ja selv vinden var stille, det var dejligt. Jeg synes også, at Dronningens nytårstale var god. Nytårskoncerten må man ikke gå glip af.
  Godt nytår
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.