Nu begynder det at stramme til

Så er der 8 dage til juleaften. Det begynder at stramme til. Der er ikke længere ‘masser af tid’. Det er tid at begynde på listerne, så der ikke går julestress i det hele. For tro mig – de hjælper. Jeg holder styr på listerne, og de holder styr på mig.

Billede2

Gaverne er ved at være på plads, købt, hentet og betalt. Den liste er ved at se færdig ud, og nu kommer de lister, der skal bruges til at sikre en rolig uge op til jul – med tid til hygge og til at komme lidt udenfor køkkenet.

Billede3

I rolig bevidsthed om, at det bliver en god og ustresset juleaften.

Den første liste er en ‘hvad skal vi  bruge til maden, og hvordan skal bordet se ud’-liste. Det er her man skal huske at skrive salt og peber på – og oasis. Alle småting skal med, ellers er det dem, man glemmer. Og juleaften skal man helst ikke være løbet tør for salt. Har du ikke en liste mere eller mindre i hovedet, før du skal til at skrive ned, har du Isabella Smiths snart ikoniske juleliste lige her. Den kan du bruge som udgangspunkt.

Den anden liste er en ‘hvad skal der købes ind’-liste. Den laver jeg ud fra den første. Listen bliver senere splittet op på ‘hvor skal der købes hvad’-liste, så jeg kan tage det lidt ad gangen på vej hjem fra arbejde.

Den tredje liste er min absolutte livline: ‘hvornår skal hvad gøres’-listen. Den splittes op på ‘gøres mandag’, ‘gøres tirsdag’ etc. lister. Det er en fornøjelse at krydse punkterne af efterhånden, som de bliver gjort, krølle den brugte liste sammen og tage sig en julesnaps.

Billede1

Det tager lidt tid at lave listerne, ja da. Men det sparer rigtig meget tid og forvirring i den sidste ende.

Julen skal nemlig være en god tid. Ikke en hektisk og løbe omkring sig selv tid.

Billede3

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Nu begynder det at stramme til”

  1. God idé med de lister. Ikke bare fordi man husker de hele, men for mig meget vigtig for ellers remser jeg alle ting op igen og igen som en dårlig mantra. Og det er en lidt tilfredstillende hver gang man kan strege noget væk 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.