Julestjerner

Snebolden ruller hurtigere og hurtigere ned ad bakken mod jul. I går blev der lavet brunkagedej – efter Camilla Plums opskrift (bare uden sukat og kun halv portion) – og købt julestjerner. Mørkerøde julestjerner, ja næsten bordeaux julestjerner.

Billede1

De står i køkkenvinduet og passer smukt til den betonskål, jeg fik af Margit Bruun fra Bruuns Have, da de besøgte os i sommer. Det er kun nogle få måneder siden. Men som en helt anden verden. En sommerverden med lys, lange dage og lyse aftener. Blade på træerne og blomster i bedene.

Billede3

På den her årstid må vi selv skabe lys. Naturen er mildest talt usamarbejdsvillig. Men så gør vi det. Sætter lys alle vegne udenfor,

Billede10

og pynter med dekorationer og levende lys inde.

Billede3

Så kan den lære nemlig lære det. Naturen altså. Jeg tror, den bliver nødt til at høre efter. Det skulle ikke overhovedet ikke undre mig, om lyset fandt på at vende. Snart. Om en uges tid vil jeg tro? Man skal jo heller ikke give sig for let.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Julestjerner”

  1. Dejlige jule- og sommerbilleder, Karen. Åh, jeg KAN altså bedst lide sommer, men julens lys og blomster er heller ikke tossede. Hvor ser det flot ud med juletræet i pavillonen!
    God weekend til jer!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.