Tanker om årets adventskrans

Det er allerede på søndag, vi skal tænde det første lys i adventskransen. Min er ikke færdig endnu – faktisk er der kun meget lidt af den, der er planlagt. Det vil sige, lysene er købt. De er støvet grønne ligesom  sidste år.

Billede8

Men kransen vil jeg gerne lave på en anden måde – måske med lærkegrene bundet sammen i en krans og pyntet? Hvis man tager grenene våde ind fra skrænten, hvor det store lærketræ står, er de lette at bøje i form.

Måske skal der lidt pudemos i midten i år? Så kransen bliver en fyldt krans? Jeg har kigget meget på adventskranse i blade og på nettet, og der er mange flotte. Der er også dem, de kalder ‘den lette løsning’ – fire lys på et fad med løs pynt omkring. Det synes jeg nu ikke, det skal være.

Adventskransen er et symbol. En markering af de fire søndage i advent, og et symbol på årets ring og livets og naturens kredsløb og så videre. Hvis den ikke længere er en krans, bliver den nærmest et symbol på et symbol – og så bliver det en anelse for fjernt for mig. De fire lys skal stå i hvert sit hjørne af kransen igen i år. (Øhhh – hjørne af kransen??? Du ved, hvad jeg mener, ikke?)

Forrige år gik der julekugle-bling i kransen.

Billede1

Og året før var det mos og tørrede, grønne hortensia med knap så meget pynt.

Billede3

I år bliver det anderledes igen – men stadig en krans – med et lys i hvert ‘hjørne’. Det er nu hyggeligt at gå og planlægge…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Tanker om årets adventskrans”

 1. I “gamle dage” var mine lys altid støvede grønne, sådan en smuk farve, det lyder som en lækker krans du går og planlægger, den glæder jeg mig til at se:-) tror min adventskrans skal være i ren nobelis gran i år med hvide lys og til at hænge, båndet eller rebet har ikke fået en bestemt farve endnu;-)

  Like

 2. Jeg er spændt på at se årets resultat! Selv er jeg også kun nået til planlægningen: helt sikkert en krans (samme argumentation som din), helt sikkert hvide lys (de er købt) og helt sikkert grønt i grønt naturpynt og masser af pudemos – temmelig sikkert i oasis. Så den skal bare lige laves….

  Like

 3. God fornøjelse med kransen! Jeg er sikker på at den bliver smuk! Min adventskrans er også en krans med et lys i hvert hjørne 🙂
  God onsdag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

 4. Jeg er enig med dig i, at adventskransen er et symbol på årets og livets ring – derfor laver jeg også altid adventskransen rund. Skønne kranse du har lavet de foregående år.
  God arbejdslyst med dette års adventskrans.
  Ellen

  Like

Der er lukket for kommentarer.