Er det helt irrelevant?

Når der sker ting som terrorangrebene i Paris i fredags, er det så helt irrelevant at skrive om julebøger og julepynt? Eller om hvad som helst andet rart og dagligdags? Mad, katte og hunde, solskin på en søndag?

Billede5

Det er der nogle, der synes. Jeg synes det ikke.

Jeg tænker på noget, Churchill sagde under 2. verdenskrig, hvor det blev foreslået, at man sparede på kulturbudgettet for at få flere penge til at forsvare landet med. Hans svar var: ‘Hvad er det så, vi kæmper for?’

Når der sker onde ting i verden, og det gør der ulykkeligvis hver eneste dag, vil jeg holde fast i det, jeg synes er værd at kæmpe for. Og det er netop dagligdagen i fred og frihed med alle de små ting, der gør dagen til noget særligt. For det er hver eneste dag nemlig også – noget særligt.

Jeg vil stå med blomstersaksen eller kagerullen i den ene hånd og en mental Magnum 44 (the most powerful handgun in the world) i den anden, og så vil jeg skrive videre om alle de ting, der gør livet værd at leve.

Jeg tænker tit på den udgangsbøn, der bliver brugt i vores kønne, lille landsbykirke, Skivholme Kirke, og når jeg hører den, tænker jeg på, hvor dejligt det ville være, hvis det kunne være sådan for alle. Det må være det endelige mål.

Herre, jeg takker dig af hele mit hjerte,
fordi jeg går ud herfra som et frit menneske
med mine synders forladelse og din velsignelse.
Bliv hos mig med din fred,
og giv mig mod til at leve,
som du har lært mig.

Amen.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Er det helt irrelevant?”

 1. Tak Karen, et dejligt indlæg, der giver så megen mening og som jeg lever efter. Når det gør mest ondt, opsøger jeg bevidst det gode og sjove ellers bliver alt sort. Churchill citatet kendte jeg ikke, MEN det gør jeg nu :-), kh Margit

  Like

 2. Samme udgangsbøn bruger vi – og den samler rigtig fint det, der er vigtigt og godt for os at vide og huske på. Og du har ret – naturligvis må vi være bevidst om verdens gang – men aldrig glemme at vores egen hverdag også er værdifuld, og må leves efter bedste evne.

  Liked by 1 person

 3. Hvor var det dejligt og befriende at læse dit indlæg i dag. Du formår at sætte den tragiske hændelse i perspektiv og vise glæden ved det liv, vi hver dag kan leve i frihed.
  Tak Ellen

  Liked by 1 person

 4. Nej, alt det gode i livet bliver forhåbentlig aldrig irrelevant! Noget af det, den enkelte faktisk KAN gøre, er vel at dyrke det skønne og forsøge at være god mod andre. Det prøver jeg i hvert fald at gøre og at være hver dag. Det lykkes ikke altid, men så prøver jeg igen 🙂 Lad os holde fast i mad, katte, hunde og solskinssøndage! Tak fordi du deler dine glæder med os andre!
  Kh Nana

  Like

 5. Kære Karen. Hvor har du dog ret i dine betragtninger. Hvis vi kun beskæftiger os med alt det dårlige, der sker i verden, vil vi nok selv bukke under på et tidspunkt. Jeg tror ikke, vi vil kunne holde til det. Den skønne hverdag er den grundsten, der gør, at vi ikke vælter, når verden omkring os bliver ond. I øvrigt en fantastisk udtalelse fra Churchill. Der rammer han hovedet på sømmet.
  Hav en dejlig dag og nogle fantastiske juleforberedelser. Tak, fordi du giver dig tid til at dele din hverdag med os andre 🙂

  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.