Porrepakke med krydret fars

Da jeg så den fine farspakke hos Piskeriset, der igen havde set ideen hos Anne Naturglad, besluttede jeg mig straks til, at jeg også ville komme med et bud på den ret. For sådan en ville jeg gerne prøve at lave. Grøn, dekorativ og fyldt med lækker fars og grøntsager.

Billede4

Farsen – i min udgave en ganske almindelig frikadellefars (som du kan se opskriften på her)  – er rørt med porrer, finthakket selleri og med ristede, grofthakkede hasselnødder. Blandingen passer perfekt til svinekødets milde smag.

Man skal bruge:

En portion frikadellefars af 500 g svinekød
3 mindre eller 2 meget store porrer
100 g knoldselleri i bittesmå tern
50 g ristede og hakkede hasselnødder
1 spsk smør – ca.

Pil de yderste blade af porrerne – ca. 10 stk., put dem i kogende vand og kog dem et minuts tid. Tag dem op, lad dem dryppe af og anbring dem i ovnfast fad, som vist på billedet.

Billede1

Hak resten af porrerne groft, skær sellerien i bittesmå tern og svits dem på en pande i en klat smør.

Billede2

Rist nødderne på en tør pande og hak dem groft.

Rør nødder og porre-selleriblandingen i farsen og læg farsen ovenpå porrestrimlerne i fadet. Pak siderne rundt om farsen, så den er helt dækket

Billede4

og bag den så i ovnen på 200 grader i en tre kvarters tid.

Resultatet bliver en rigtig fin porrepakke. Så køn at se på, men det får I ikke at se, for jeg glemte helt at tage billeder, før det var for sent.

Rester er gode i madpakke-sandwich, men der skal man lige fjerne det yderste lag porre – de er trælse at bide af, og faktisk var det heller ikke helt let at skære pæne skiver, mens den var varm. Men flot var den i fadet, og farsen var rigtig lækker – ikke mindst på grund af porre-indpakningen, der holder saft og kraft inde.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Porrepakke med krydret fars”

Der er lukket for kommentarer.