Alt til sin tid

De store, skønne solsikker i markbedet har blomstret længe, men nu er det ved at være slut.

Billede26

Det lille strejf af frost, der kom forbi og tog livet af georginerne, var ikke nok til at knække de stolte kæmper. Men selv kæmper mærker tidens tand og afblomstrer.

De fleste af blomsterne lader jeg stå deroppe i markbedet. De kan gå i frø, så der kan blive mejsefest deroppe. Men nogle er kommet ind i haven til pynt, og det gør de faktisk rigtig godt.  Pynter altså.

Billede5

De må gerne stå der et par uger endnu, for jeg er slet ikke mentalt klar til at julepynte. Hverken inde eller ude. I min bog er det stadig efterår og ikke vinter og jul endnu. Det kommer snart – men det må gerne vente til sidst i november.

De professionelle er selvfølgelig i gang – vi skal jo se det hos dem og blive inspirerede, før vi selv går i gang. Og jeg sluger da også julehaver, julekrukker og julepynt med øjnene. Og skæver til bankbogen, om der kan blive til Claus Dalbys nye julebog? Og måske et besøg hos Bonderosen?

I morgen skal jeg på kursus hos Margit Bruun fra Bruuns Have. Et kursus  med Else-Marie Andersen, hvis bøger jeg har gennempløjet igen og igen. Vi skal blandt andet lære at lave en krans som den her.

krans (Billedet er lånt fra kursusbeskrivelsen)

Når jeg først har været der, bliver jeg nok helt vild i varmen og går i gang herhjemme som en anden hvirvelvind. Men lad os nu nyde den sidste del af efteråret. Alt til sin tid, som også solsikkerne har måttet sande.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Alt til sin tid”

Der er lukket for kommentarer.