Novembertanker

November har sænket sig over landet med tåge, dryssende blade og temperaturer, der hverken er vinter eller sommer. November. En udramatisk måned. Den sidste almindelige måned i året. Lidt smådryppen fra træerne og en solsort, der skælder ud på katten. Ellers ganske stille. Mandag morgen.

Billede3

Det er faktisk ret skønt med sådan en hverdagsmåned forude. Der skal læses bøger. Der skal bages hverdagsbrød. Vi skal i skoven og samle ting og sager. Og der skal rives blade sammen – igen og igen.

Billede1

Når jeg nu tænker over det, er der en masse, der skal gøres i november – en hel del festivitas skal der også være – og sidst på måneden starter juleforberedelserne med adventskransen, kalenderlyset og ‘noget’ til døren. Men alligevel er november en måned, som jeg altid har tænkt på som en rolig måned. Og ro er nu ikke det værste, man kan have.

God mandag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Novembertanker”

 1. November er startet mildt og blidt, hvor er det fine billeder. Jeg håber det milde vejr varer ved, det er så dejligt. Her er november ikke en rolig måned, men det gør ikke noget, når jeg elsker det jeg laver.
  Kærlig hilsen Anette

  Like

 2. Meget smukke billeder. Oktober har også vist sig fra sin flotteste side i år. Ingen vind til at blæse bladene af træerne og nu daler de bare stille og roligt af sig selv. November må meget gerne fortsætte på denne måned lidt endnu. 😀

  Like

 3. Hej Karen.
  Hvor er det en fin måde at få begyndt november på. Sådan har jeg aldrig set den, men det er jo virkelig en god, rolig og helt almindelig måned – med lidt aktivitet undervejs og et udblik til advent 🙂

  Like

 4. Hej Karen
  Du har helt ret i dine betragtninger, en rolig måned er ikke så tosset, hvis man ser på det på den måde, os der ikke lider af vinterdepressioner kan sagtens nyde det. Det gør vi så. Disede billeder er nu også kønne.
  Kh Lisbeth

  Like

 5. Smukke billeder og et dejligt indlæg, Karen! Jeg har det ikke så godt med november af forskellige årsager, men din udlægning af november gjorde godt 🙂 Og vi kan da snart hænge lyskæder op uden for, kan vi ikke?
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.