Hvor finder man en rigtig klokke til døren?

I det sidste års tid har vi ledt med lys og lygte efter en klokke til døren. En rigtig gårdklokke. Sådan en, der kan høres langt væk, når der er nogen ved døren. Sådan en her, som den jeg har fundet et billede af på det store net. En malmklokke.

KlokkeVi har set mange fine klokker, men enten er de for små, lyden er ikke så klangfuld, som den skal være, eller også er de for blanke og nye. Det skal helst være en gammel klokke – en brugt en af slagsen.

Den skal hænge her ved bagdøren, for det er bagdøren, de fleste kommer til, selvom vi da har en hoveddør. Der er bare noget ved bagdøre. Det er ligesom med køkkener: har man gæster, ender de på et eller andet tidspunkt alle sammen i køkkenet – selvom der er bedre plads i stuen, og man faktisk har ryddet op derinde.

Billede1

Er der nogen af jer, der er faldet over et sted, hvor man kan købe sådan en klokke? Den skal være stor – omkring en 17-18 cm i diameter, så vi også kan høre den, hvis vi er ude. Måske en gammel skibsklokke? Giv lyd, hvis du har set sådan en – til salg – på din vej.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Hvor finder man en rigtig klokke til døren?”

 1. Hej Karen!
  Ved godt du siger ikke blank messing, men det kan der vel gøres noget ved er mit gæt, Margit Bruuns have gør kobber irgrøn (total lækker) ved at ligge det i syer, bare et forslag, og jeg har forsøgt mig med messinggreb, dog i mildere blanding for at de ikke skulle smuldre, og de har fået sådan et gammelt udtryk. Men ellers vil jeg grene kigge efter en klokke i malm når jeg kommer rundt.
  Hilsner fra Anette

  Like

   1. Super Karen den vil jeg kigge efter, der er selvfølgelig ikke købetvang selvom jeg finder en og det ville være hyggeligt at hilse på dig:-)

    Like

   1. Kære Fru Bed&Breakfast ærtinde,nu ligger det jo sådan at mig og min Ven Hansi bor tilfældigvis på Djævleøen.og det ville ikke være noget Problem at Tjøre te Hafnia for at Tjikke å a Klokk. og så har vi tænkt os et besøg i Skivholme i December vis der er åben i B&B da det er længe siden
    så du siger bare til
    Hav en forrygende fredagsdag

    Like

   2. Du skal ikke køre så langt for at se på klokke. Der er garanteret også nogle i Aarhus og omegn. Og ellers finder Anette måske en, når hun er på jagt efter varer til butikken.

    Officielt er der lukket hos os i december, men hvis I kommer, åbner vi bare 🙂

    Like

 2. Hej Karen!
  Lyden afhænger jo af,om Klokken er støbt i Bronce eller om det er en Messingklokke det bliver sikkkert ikke nemt at finde sådan en rigtig gedigen gammel Klokke og skulle det imod al forventnig ikke lykkes.og i skal invistere i en ny en afslagsen,kan man hjælpe Patinanen på vej med Saltsyre
  hav en skønherlig Torsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.