Lysende, røde benved ude og inde

Med oktober har efteråret endegyldigt taget over, selvom solen skinner. Græsplænen er fyldt med blade fra de store ahorntræer, og inden længe vil også bedene være dækket af et tykt lag blade. Så kan blomsternes vinterhi begynde under det lune dække.

Men før træer og buske smider bladene og tager pyjamas på, er der nogle af dem, der siger farvel med maner. Benved er en af de skønneste, vi har i haven og hegnet.

Billede3

Bladene er så smukt røde og pink, og frøstandene er så smukke med deres pink ydre og orange indre.

Billede3

De holder ikke længe, når man plukker dem ind, men der skulle nu alligevel en håndfuld med hjem fra hegnet, hvor de gror til overflod.

Billede5

Skønt at kunne fylde vaserne med de farvestrålende grene. Fyrfadsglassene er yoghurtglas fra Frankrig. En dobbelt glæde, for yoghurten smagte også godt.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Lysende, røde benved ude og inde”

  1. jeg var desværre nødt till at fælde vores Benved da det tre år i træk blev angrebet Spindemider og trods ihærdig bekæmpelse med både brun sæbe og til sidst ild til Miderederne lykkedes ikke at komme dem til livs så træet måtte lade livet synd og skam for når det blomstrede var det jo et smukt syn

    Like

  2. Åh, jeg elsker benved, men har ikke nogen selv (det er en fejl!). Dejligt at du deler dine 🙂 Jeg har til gengæld åkandemagnolie, og dens frugter har fuldstændig samme farver som benvedens. Jeg viste billeder af den forleden … Fantastisk hvad naturen har at byde på!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.