Simret oksegrydesteg på italiensk

Italienerne kan noget med kødstykker i kraftig tomatsovs. Kød, der simrer længe med tomat, løg, hvidløg, laurbærblade og rosmarin, der giver en dejlig smag til kødet og ikke mindst til sovsen.

Billede14

Her er det en lille grydesteg – et stykke snøret tykkam af den slags, man normalt bruger til gammeldags, grydestegt oksesteg – der er tilberedt på bedste, toscanske vis, og hvis du har lyst til at prøve det samme, kommer opskriften her.

Du skal bruge:

1 stykke snøret tykkam på ca. 1 kilo
1 dåse hakkede tomater + 1 dryp æbleeddike, 1/2 tsk sukker og et nip chili
4 fed hakket hvidløg
1 stort hakket løg
4-5 laurbærblade
1 spsk hakket rosmarin
Salt og peber og olivenolie til at stege i

Gnid kødet med salt og peber og brun det grundigt på alle sider i olivenolie. Brug en stegegryde. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og lad dem brune med et par minutter. De må gerne få lidt – men ikke meget – farve.

Hæld tomaterne over i gryden og tilsæt eddiken, sukkeret og chilien – endelig kun et nip – det skal ikke være stærkt, bare krydret. Tilsæt laurbærbladene og rosmarinen.

Lad det nu stå og simrekoge et par timer, til kødet er helt mørt.

Tag kødet op og pak det ind i folie, så det holder sig varmt. Skum fedtet af tomatsovsen, kog den igennem og smag til med salt.

Billede13

Skær kødet i skiver, dryp lidt af tomatsovsen hen over skiverne for det kunstneriske indtryk og spis så med glæde. Vi fik nye kartofler til, men var det vinter, ville jeg nok lave noget med hvide bønner i stedet for – og flutes. De ‘perfekte flutes’.

Og – husk lidt blomster på bordet. Så smager maden endnu bedre.

Billede15

God Fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Simret oksegrydesteg på italiensk”

  1. ÅHH Lige til sidst, det er så længe siden jeg har fået det,men jeg kan alligevel godt huske at det kan blive meget tørt tørt … Hvordan undgår man det.? /B

    Like

  2. Ja den ser spændende ud.. Kan sige at hvor får man det bedste kød her i København hvis man ikke lige boede på landet.. Jeg syntes det er så trist at gå i supermarkeder.. Dexter har jeg ikke hørt noget om…Halal forretninger kun være en løsning, men jeg tænker på De stakkels køer der bliver slagtet på den måde.. God Weekend min Ven..

    Like

Der er lukket for kommentarer.