Kalkmaling og gamle kommoder

Kommoden i det blå værelse er blevet sart blågrå.

Billede2

Det har den ikke altid været. Faktisk var den med brun finer, havde en del skjolder, og dens låg med det gamle, matte spejl var malet brunt engang – sikkert for at dække endnu værre skjolder.

Billede3

Den stod, hvor den står nu: i det blå værelse ved siden af sengen, hvor den fungerer som senge- og lampebord.

IMG_2593

Det var som om, den sugede lyset til sig.

Susanne, der har Bonderosen, har længe vist de fine resultater, hun har fået med at male gamle møbler – og ting – med kalkmaling, så det ville jeg også prøve.

Der skulle tre lag kalkmaling til, og bagefter blev kommoden gnedet med klar voks.

Nu er den lysegrå, og hele værelset er blevet lysere.

Billede3

Kalkmalingen, der er meget nem at arbejde med, dækkede fuldstændigt skjolderne og andre små skønhedsfejl. Der er stadig maling tilbage i dåsen, så mon ikke, der er andet, der skal have samme behandling?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Kalkmaling og gamle kommoder”

 1. Får også lyst til at male når jeg ser Susannes flotte resultater og høre begejstringen, og nu også fra dig, må dog erkende at tiden ikke er nu. Men uha hvor jeg kender det, når der er maling tilbage, og begejstringen for forandringen, der er altid et eller andet der trænger;-) din kommode lyser flot op nu, har faktisk aldrig set dem med spejl i, smart.

  Like

  1. Hej Karen…
   Hvor er den blevet fin…. Ja det er fantastisk med det kalk maling !!!
   – og tak for henvisning … Jeg er vist ikke så flittig på bloggen for tiden…
   Knus Susanne

   Like

Der er lukket for kommentarer.