Det kan da være lige meget, kan det ikke?

Nogle synes, det kan være lige meget. Andre går helt vildt op i det.

Hvis man er meget praktisk indrettet, ser man mere på funktion end på form. Hvis man er meget pynteligt indrettet, ser man mere på form end på funktion. Er man både det ene og det andet, er der ikke noget bedre, end når form og funktion går op i en højere enhed.

Det gælder også, og måske især, i køkkenet. Nogle ville måske foretrække skifer og rustfrit stål og underdrevet, elegant minimalisme. Jeg er glad for farver. Mange farver.

Billede10

Mit piskeris fra Tiger pisker bare gladere æg.

Billede11

Mine spateler fra Netto vender bare gladere frikadeller.

Billede12

Og jeg er sikker på, at kagen bliver bedre, når man har rørt den i en pink røreskål og brugt en pink skraber. Farver gør glad – i hvert fald, når man er mig. Og mad smager bedst, når den er lavet af en glad kok.

God farverig søndag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Det kan da være lige meget, kan det ikke?”

 1. Farver er vidunderlige, har også farver, det er dog på væggene, og den ene i køkkenet er orange, og den ved spisepladsen rød, syntes pludseligt det lyder lidt farvelade agtigt, men der ser faktisk god ud;-) mine redskaber er efterhånden ved at være gamle, men de virker godt, og jeg er tilfreds med dem. Dine redskaber ser vidunderlige ud:-)

  Like

  1. Det lyder skønt. Hvis bare farverne er i familie også sådan rent farvetemperatur-mæssigt, kan man sagtens lege farve lade med stort held. Hold øje med redskaber i Netto og Tiger. Så kan man få dem rigtig billigt 🙂

   Like

 2. Tak for et farverigt indlæg. Og det er egentlig tankevækkende – dette, at nogen lader æstetikken vinde over form og funktionalitet. Det er i min verden helt ulogisk. Men er det både fint og fungerer upåklageligt, så er det jo bare så godt 🙂
  God søndag.
  Jette

  Like

 3. Og man kan da kun blive glad af at læse et glad og farverigt indlæg som dette. Jeg tror, du har ret.
  En glad og farverig søndag til dig.
  Mange hilsner
  Tine

  Like

 4. Jeg er helt enig i at det er bedst hvis (køkken)tingene både er pæne og praktiske. Min familie vil nok sige at jeg går på kompromis med praktikken først. Jeg sværger fx til Rice’s opvaskebørster som er så lækre og farverige, men hvis jeg skal være helt ærlig: De vasker ikke særligt godt op 😉

  Like

   1. Johh det kan være rigtig nok, hvis man står som første gangs amatør kok uden redskaber. Men jeg syntes osse der er en charme ved gamle køkkenredskaber, som man har haft i mange år. Som mig .. Jeg arvede min mors Køkkenkniv fra 1936 den blev slebet op engang imellem og var skarp som et barberblad.. Den blev mindre og mindre og jeg har den desværre ikke mere. Min store slagter kniv er fra 1985 og af godt tysk mærke.. Den er til gengæld hårdfør. Mit spækkebræt har en fordybning i midten af mange års slid. Min sukkerske er en dåbsgave fra 1942 med Klodshans i toppen…Jeg kunne blive ved,… Men Åleright begge Dele har sin charme.. Pas på der ikke går for meget Tivoli i det… Giv den 50 øre mere og få noget der holder.. gerne hærdet stål..

    Like

   2. Næste indlæg skal måske være om min mormors gulerodsskræller, den antikke – næsten – krtoffelmospresser og alt det andet gamle i køkkenet. Og om global knivene, jeg har fået i firma julegaver etc. Så du kan se, jeg er enig. Men et glad piskeris er nu en stor glæde 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.