Duftende blomstring

Her på grænsen til det virkelige efterår – kun ganske få dage til jævndøgn – er det nyplantede sølvlys med de mørke blade, Brunnera, begyndt at blomstre. Den sender duft ud i hele det hjørne af haven. En sød, krydret og alt andet end efterårsagtig duft. Man kan lukke øjnene og drømme sommer.

Billede3

Floksen, der ellers har blomstret længe, og som også har duftet velsignet, synger på allersidste vers i baggrunden. Det er dejligt med duftende planter hist og her i haven, så næsen kan være den, der først opdager, at noget er sprunget ud.

Billede2

Ikke alle planterne skal dufte – så bliver man svimmel. Men det er dejligt med et lille svirp duft hist og her, når man går derude. Og det er dejligt, at der også er noget, der dufter af sommer, her hvor efterårets rusk ligger lige om hjørnet – eller rettere sagt, i skrivende stund lige udenfor vinduet, hvor regnen styrter ned.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Duftende blomstring”

  1. Sådan nogle sommerdufte er værd at samle på! I vores have har vi vilde roser som stadig har enkelte blomster indimellem de mange hyben. De dufter også af sommer, og jeg stikker næsen i dem hver dag, lukker øjnene og drømmer mig til stranden en sommerdag 🙂
    Tak – og god torsdag til dig!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.