Den sorte enke

Det er først i år, jeg virkelig har ‘opdaget’ skabioser – enkeblomster. Det vil sige, at det var sådan set sidste år, men det var først i år, jeg fik sået dem.

Tidligt på foråret købte jeg frø til den sorte skabiose, Black Knight, og jeg viste det her billede fra Kernelivs side.

Billede5

Nu – langt om længe – blomstrer de. Det har taget sin tid, men det var værd at vente på. Og selvom regnen har været hård ved haven, er de nogle af de blomster, der klarer det bedst.

Billede5

En ekstra gave har vist sig at være frøstandene. De er ubeskriveligt perfekte.

Billede4

Jeg vil prøve at tørre nogle til dekorationer, men ellers må de da gerne stå der og selvså lidt. Det skal de ikke høre et ondt ord for.

Billede1

Sjovt i øvrigt, så mange blomster der hedder ‘den sorte ridder’ – black knight. Jeg har riddersporer, sommerfuglebusk og nu enkeblomster. Mon de er opkaldt efter Monty Pythons sorte ridder? Eller er det en mere romantisk udgave? Farven er i hvert fald god nok. De blomster, der hedder Black Knight er som regel så mørke, som de kan blive. Derfor også overskriften ‘den sorte enke’, der giver knapt så kønne associationer, som blomsterne egentlig fortjener.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Den sorte enke”

Der er lukket for kommentarer.