Drømme om alpevioler

For et par år siden var vi i Cambridge. Vi tog en udflugt udenfor byen, hvor vi besøgte det meget spændende sted, Anglesey Abbey,

Billede3

der blandt andet er berømt for sin smukke have/park. Det var i oktober, og vejret var diset og mildt. Engelsk oktobervejr.

Billede4

Vi gik langs de smukke staudebede, hvor efterårsblomsterne lyste, og videre ud i skovhaven. Jorden var næsten dækket af alpevioler, cyclamen, et helt fantastisk syn. Under buske, mellem træer – overalt var de.

Billede2

Der besluttede jeg mig for, at sådan nogle skulle vi også have – omend i lidt mindre mængder – i første omgang…

I går kom posten med en pakke. Det er jo i sig selv bemærkelsesværdigt. Normalt skal postpakker hentes 8 km herfra i Brugsen i Galten. Men den her stod der, da jeg kom hjem fra arbejde.

Billede6

Og den var fuld af netop alpevioler, som jeg havde købt hos Blomsten og Krukken på nettet. Blomsten og Krukken havde oven i købet puttet en ekstra lille potte i – tak for det! Det var en dejlig overraskelse.

Billede8

Der er alpevioler, der blomstrer om foråret, og der er alpevioler, der blomstrer i sensommeren/efteråret. Jeg havde bestilt begge dele, for dem kan man da ikke få nok af.

Nu er alpeviolerne sat i jorden i det nye bed under syrenhortensiaen, og der vil fremover vokse fine, små alpevioler både forår og efterår hos os. Det bliver da dejligt!

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Drømme om alpevioler”

  1. Mine efterårsblomstrende er også i fuld gang med at blomstre og trives godt men de forårsblomstrende vil ikke rigtig her, så det bliver spændende at følge dine og se hvordan det går med dem.

    Like

Der er lukket for kommentarer.