Pluk en vild buket

I dag hænger tågen tykt ned over bakkerne. Og sommeren er officielt ovre. Men det skulle blive tørt igen, godt vejr igen, og der er så meget smukt, man kan plukke i naturen netop nu i markskel og på grøftekanter.

Billede8

I markskellet oppe på den mark, vi kalder Østrig, der byder på den smukkeste udsigt,

Billede2

vokser vilde Sankt Hans urt, blåhat og meget mere. I hegnet er der grene med røde bær. Nok til masser af buketter til både inde og ude, og det uden det kan ses, at man overhovedet har plukket noget. Og det er vigtigt, hvis der også skal være blomster næste år. Et gammelt hekseråd hedder: pluk kun 1 ud af 9.

Billede1

De små hvide prikker i græsset er hvide fladstjerner – den mindste slags af dem alle, som stjernedrys i det grønne græs.

Hunden keder sig ikke, selvom jeg går der og plukker og plukker og sukker af fryd. For hvad kan være bedre end at rulle sig på en græsmark?

Billede3

Forskellige årsager – men fælles glæde.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Pluk en vild buket”

 1. Jeg plukker også (som du ved), og jeg har ofte oplevet at hundene nyder de små pauser undervejs på turen. Så nusser de rundt og snuser længe på det samme sted, det sker sikkert også at de triller sig som Christie. Hunde kan godt lide at gå i dybden med et sted 🙂
  Men vild skt. hansurt har jeg aldrig set. Dem gad jeg godt have her i området.
  Kh Nana

  Like

  1. De er knap så store som de ‘tamme’. Jeg har set dem flere steder her i Østjylland – også i en hvid version.

   Ja, hunde elsker tid til at snuse og rulle. Christie bestemmer meget selv, for hun har ikke snor på, når vi går på egne marker. Det er hun glad for 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: