Pottepilens uvisse skæbne

Ved bagdøren – det lille vindfang, vi kalder Våbenhuset – står en pil i en potte. Det var sådan en lille en med en ‘stamme’ af flettede pilegrene, da jeg faldt for den i et supermarked først på sommeren.

Billede5

Den er vokset helt enormt i løbet af sommeren – det har jo været godt vejr for piletræer, der godt kan lide fugtigt og køligt vejr – og nu er det lige før, vi ikke kan komme ud af døren for den.

Billede4

Det er tid for den at flytte ud i et bed, ser det ud til. Nu ved jeg jo slet ikke, om den egentlig kan tåle en vinter? Jeg kender jo ikke dens herkomst, og det er risikoen, når man køber planter i supermarkederne. Mange af de planter, man køber billigt i Danmark, er ikke dyrket i Danmark. De kommer fra steder med mildere vejr, så de kan være klar til vores pottesæson. Og så kan det ske, at de opgiver ånden, når de møder en kold vinter. Der er de lokale planter som regel mere seje.

Men… man kan jo også være heldig, at det hele går godt. At piletræet er tro mod sin natur,  er hårdført og kan klare en vinter med sne og vind.

Billede6

Det vil jeg håbe på, og så vil jeg gå en tur rundt i haven og lede efter et sted, hvor pilen kan stå godt. Der skal være lidt fugtig jord, for piletræer er tørstige. Der skal også være lidt sol. Og der skal være plads til, at træet bliver større. Se nu begynder det jo at blive besværligt. Men, mon ikke det går. Det kunne jo være dejligt, hvis den med tiden kunne komme til at blive et rigtigt, lille træ, hvor den flettede stamme vokser sammen og danner et spændende, snoet mønster.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Pottepilens uvisse skæbne”

  1. Du kan da bare klippe den godt tilbage og så kan den sagtens bo i en krukke i flere år. Normalt klipper man dem vist tilbage om vinteren men jeg gør det altså også om sommeren når de bliver for voldsomme.

    Like

      1. Tror sagtens pil kan tåle både vinter og blæst. Jeg har sat min pilemark så den får den direkte sydvesten vind og det fungere rigtig godt. Nu har jeg dyrket mange sorter af pil på marken i flere år- det fungere: Så tror ikke du behøver at bekymre dig. Jo mere du klipper den tæt i årets løb jo tættere bliver kronen- sådan “styrer” du dit fine piletræ.

        Like

Der er lukket for kommentarer.