Gode grillerier

Vores grill har fået lov at samle støv det meste af sommeren. Det har bare været for koldt de fleste dage – især lidt hen på aftenen, hvor vi gerne vil spise aftensmad. Men i de sidste dage, hvor vejret har vist sig fra sin pænere side (godt nok regner det lidt nu, men det skulle blive godt igen), har vi fået gang i grillen igen, og jeg har været i arkiverne efter godbidder.

Her er nogle af de bedste grillopskrifter – dem, der er værd at lave igen og igen.

Den klassiske italienske porchetta – rullesteg lavet af slaget og med krydret fyld.

Billede8

Billede9

Helstegt lammebov – lam har i det hele taget godt af en gang kul, og bovstykket kan ikke tilberedes på bedre måder.

 

Prøv samme marinade til lammekoteletter og lammesteaks – eventuelt med en håndfuld mynte i også. Eller prøv marinaden her – den er også fabelagtig til lam.

Oksebøffer er gode at grille – men pas på, de ikke bliver tørre. De skal ikke have for lang tid. Her er opskriften på Colorado Kates marinade til oksebøffer.

Fisk kan grilles med stort held – også makreller. Til fisk er det godt at have sådan en fiskevender-dims – ellers brænder de fast og bliver let til brændt plukfisk. Det er i hvert fald min erfaring….

Billede6

Grillen kan bruges som røgovn. Varmrøget ørred bliver forrygende lækkert og er ret nemt at lave.

Billede3

Eller man kan forsøge sig frem med rygeost. Det tror jeg, vi skal prøve igen her i år – brændenælder har vi nemlig masser af. Kom bare og grav nogen op, hvis du vil… du skal få dem ganske gratis.

Billede3

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.