Liflige lathyrus

Det er sent, de begynder at blomstre i år, de skønne, duftende ærteblomster. De blev sået til normal tid i foråret, og på den her tid plejer der at være masser af dem. Nok til at plukke i store bundter, for lathyrus skal man helst plukke af. Det får dem til at sætte flere blomster.

I år er de første blomster kommet her i weekenden. De kommer fra ydmyge kår – såmænd bare fra en blandet pose frø fra Lidl til to kroner, men sikke da nogle farver de har.

Billede1

Som om de siger, ‘sent, men godt!’.

Billede2

Nu skal vi bare have et langt, lunt efterår. Så kan det være, der er lathyrus endnu til efterårsferien.

Et langt, lunt efterår ville i det hele taget være en god ide – så når tomaterne i drivhusets grønne jungle måske også at modne.

Billede3

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Liflige lathyrus”

  1. Mine lathyrus trives efter samme princip som dine. Dog pryder og dufter en lille buket nu i køkkenet. Skønt, når vi kan plukke masser af ærteblomster.😀

    Like

  2. Et langt, lunt efterår vil under alle omstændigheder være at foretrække 🙂 Lathyrus er en af mine (mange) yndlingsblomster. Åh, at stikke næsen i en buket lathyrus …

    Like

Der er lukket for kommentarer.