Bagte gulerødder med citronskal og rosmarin

Har du en pose gulerødder i grøntsagsskuffen? Og har du måske ladet dem ligge så længe, at de er knap så nye og sprøde længere? Så kan de reddes med stort held, hvis du bruger denne opskrift. Perfekt tilbehør  og så gode, at de næsten kan spises som hovedret.

Små gulerødder, bagt i ovnen og drysset med revet citronskal og hakket rosmarin.

Billede6

Det syrlige i citronskallen og den krydrede rosmarin spiller godt op til gulerøddernes sødme, som kommer endnu mere frem, når gulerødderne bliver bagt.

Man skal bruge:
1 kg små gulerødder
1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 spsk rosmarin
Revet citronskal fra 1/2 citron

Sæt et ovnfast fad i ovnen med 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie. Tænd på 200, og skrab så gulerødderne. Når fedstoffet er smeltet i fadet og begyndt at bruse, vender man gulerødderne i og drysser med salt og peber. Nu skal de stå i en god halv times tid i ovnen. Vend dem af og til.

Billede7

Når gulerødderne er møre, tager man fadet ud, drysser med hakket rosmarin og revet citronskal, og så er der mad. Det er enkelt, det er italiensk inspireret, og det er ren velsmag. Prøv selv – for det kan da vel ikke være rigtigt, at jeg er den eneste, der ikke altid får spist gulerødderne i køleskabet, før de er blevet lidt halvkedelige, kan det? Du må gerne indrømme det – der er ikke nogen, der lytter…

God mandag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Bagte gulerødder med citronskal og rosmarin”

 1. Den blev prøvet igår, suppleret med stykker af græsk halloumi ost, grillet og en sprudlende sommervin….overdådigt, tak for inspiration 😎

  Like

 2. Opskriften lyder lækker, selvom jeg nu plejer at, ej jeg skal nok lade være at pudse glorien.
  For det meste skræller jeg hele posen og smider dem i en bøtte med vand i køleskabet, så bliver de vanedannende sprøde. Men gulerødder med ekstra smag, mhh. Det skal prøves.

  Kh.
  Anne-Marie

  Like

   1. Dine gulerødder blev testet på grill og resten af familien guffede lystigt af dem. Der var næsten kamp om den sidste. Så lækkert, elsker når børnene også guffer grøntsager med glæde.

    Kh.
    Anne-Marie

    Like

 3. Hvis du lover ikke at sige det til nogen …: Jeg har faktisk et bundt let bløde gulerødder i køleskabet. Og i aften vil jeg prøve din opskrift. Tak for den, Karen 🙂
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: