Hårdt arbejde og en erkendelse

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er vild med stauder og blomstrende buske. Med romantiske cottage haver og duftende roser. Og at jeg gerne ville fylde haven med et blomstervæld året rundt, hvis jeg kunne.

Billede12

Det er heller ingen hemmelighed, at jeg kæmper en brav kamp for, at skvalderkål ikke skal overtage hele haven.

Billede2

I går startede jeg projekt ‘befri drivhuset’. Skvalderkål har gnavet sig fra skovkanten og ind under drivhuset og ud igen på den anden side. Og bag drivhuset sender snebærbuskene (landskabsukrudt!) sine udløbere ud og er igen begyndt at presse mod ruderne. Det er kun et par år siden, jeg sidst fritlagde drivhuset fuldstændigt, men den var altså gal igen.

Her et ‘før’ billede.

Billede1

Nu har jeg gravet og gravet, pillet og pillet, og nu er der frit for skvalderkål mellem drivhuset og havegangen. Det var hårdt arbejde, og der er lang vej endnu, før jeg er hele vejen omkring.

Billede2

Og det er her, erkendelsen kommer ind i billedet. For – det nytter altså ikke noget, at jeg gerne vil have skønne stauder og toårige stående i det lille bed der. Det skal graves igennem forholdsvist nemt hver år. Derfor: mød mit bed med kant af marksten og sommerblomster. Enårige. En slags altankasse er, hvad det bed bliver fremover.

Billede3

Havde jeg fået ideen noget før, ville der nu have været en frodig, blomstrende bræmme mellem drivhus og trappegang. Nu ser det lidt pjevset ud. Jeg håber, blomsterne vil vokse hurtigt og snart dække den bare jord.

Næste år vil stykket være gravet og luget igennem, og nye planter vil være plantet allerede i maj. Der bliver der ikke noget med bar jord. Men hvad med om vinteren? Hvad skal jeg finde på der? Grangrene og nogle potter med stedsegrønt og en lanterne eller to? Jeg håber, jeg får en god ide – denne gang i tide.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Hårdt arbejde og en erkendelse”

  1. Der er altid arbejde til den der vil arbejde, syntes jeg at kunne huske en sang omkring og du har da fået din sag for, men det bliver godt. Hvis du skal arbejde sådan i tre uger, så trænger du vist til at komme på arbejde igen om godt fjorten dage ;-). Nej, jeg håber at I også har tid til at nyde det :-), kh Margit

    Like

    1. Helt ærligt nyder jeg arbejdet og ikke mindst resultaterne. Og det er dejligt at være hjemme og have tid til at lade tankerne flyde og flyve. Ideerne står i kø. Men der er også tid til at lave god mad og nyde den, og til at læse… Ferie er bare skønt. Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.