Oh happy day…

Solskin. Vindstille. Fuglesang under de store træer. Sorte knæ og hænder, sved på panden og efterhånden ret trætte muskler. Sådan var min fri-fredag – hele dagen i haven.

Køkkenhaven er nu næsten plantet til med alle de planter, der stod og ventede på at komme i jorden. Der er sået bønner af mange slags, sat porrer, squash og meget mere. Nu ligger den gule vandslange klar på tværs af det hele – den, der kan nå op til markbedet.

Billede1

Derfra skal der så bæres kander op til toppen, hvor vandtrykket ikke kan følge med. Det giver god kondi, for bakken er stejl. Meget stejl.

Der blev også plantet små sommerblomster ud i huller i bedene, og der blev tid til en lille runde mellem alle blomsterne. De gule og orange akelejer, de eneste jeg havde, der også havde et navn, Oranges & Lemons, har krydset sig med de lyserøde, så nu har jeg ferskenfarvede akelejer.

Billede2

Det er i grunden slet ikke så skidt. For se da for en fin frøken.

Billede3

Der blev smidt masser af grene og andet grønt affald ud til køerne, og det fik de hurtigt gjort kål på. Det var vist også en dejlig dag for dem.

Billede4

Dagen sluttede med grillbøffer med western-marinade, nye kartofler, kryddersmør og salat. Klassisk og altid godt. Indtaget i staudehaven med solsorten som dinner entertainer.

I dag er det gråt, men mildt og lidt fugtigt. Rigtig godt for alt det nyplantede.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.