Kastanjesne

Findes der en ond trold, der bare ikke kan lide forsommer? Som hader, når det hele blomstrer? En ond trold, der fylder sine tykke kinder med hård vind og puster den hårdt lige mod kastanjer, hvidtjørn og alle blomsterne i haven?

Billede1

Man kunne godt tro det. For det sker næsten hvert år. Susende vind rusker i blomsterne på kastanjen, og de smukke blomster bliver rykket i stykker og blæst af.

Billede3

Overalt ligger kastanjernes blomster som kastanjesne. Drysser fra træet, fyger ind ad sprækker og døre, sætter sig i hundens pels og dukker op fra bunden af indkøbsposer og sko. De er alle vegne.

Billede7

Når vinden lægger sig skal der fejes. Men først da. For hvorfor give vindtrolden mere sjov med at sprede dem for kosten? Nej, lad os ignorere ham og håbe på, at han så bliver træt af legen og går sin vej. Og håbe på, at der stadig er lidt af det fine tilbage, når han er væk.

Billede3

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.