I dag bliver det sommer

I går, den sidste dag i foråret, var det min mors fødselsdag og der var – som altid – masser af gæster, masser af kage og masser af snak og glæde. Men der var en ting, der ikke var masser af. Rododendron. I min mors have vokser en kolossal rododendron.

Billede2

Den er så stor, at den kan ses på KRAK kortet – faktisk kan den dermed ses fra rummet. Bare man zoomer tilstrækkeligt. Lidt ligesom den kinesiske mur – måske bare en anelse mindre – trods alt.

Billede3

Den plejer altid at blomstre den 31. maj. Blomstre overdådigt og overvældende som her sidste år.

Billede4

Men i år har foråret været så koldt, at den kun lige tøvende var begyndt at overveje at folde enkelte blomster halvvejs ud. Det har simpelthen været for koldt et forår til, at den ville vove pelsen. Det forstår man jo godt.

Vi er faktisk også trætte af at fryse, trætte af at have dynejakke på for at gå tur, trætte af tudende vindstød og slagregn. Og vi vil meget gerne se den store rododendon i blomst – nu. Og næste år til tiden, om jeg må bede.

I dag er den første dag i sommeren 2015. Helt officielt. Det er den 1. juni. Den første dag i den første sommermåned. Så om man lige må bede vejret om at rette ind og opføre sig lidt mere passende?

God første sommerdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “I dag bliver det sommer”

 1. Vi er født det forkerte sted på kloden. Her mener jeg ikke Indien hvor det er 49 grader,.

  Like

  1. Den er vildt flot, men den er også 60 år gammel. Vi er jo nogle, der bliver smukkere med alderen, ikke? Jeg kn bruge lang tid på at kigge google earth 🙂 Det er rigtig sjovt. Rygtet siger godt vejr i den lange weekend 🙂

   Like

 2. Samme indtryk har jeg, her ca 30 km sydvest for Hjørring 🙂 Min søn fylder år d. 27/5 og vores hæk af selvsamme lilla rododendronbuske er også først ved at springe ud modsat andre år.
  Hjertelig tillykke med din mor 🙂

  Like

 3. Der er klimaforandring Kloden er blevet varmere,- Isen smelter på grønland ..Nu må det være forstået.. så Når I tror det er koldt er det i virkeligheden varmt. Det er en flot Rododendron som er en surbundsplante … Det eneste menn der (er er) at De blomstrer ikke ret længe .. ligesom andre smukke blomster.heller ikke gør det.. . Jeg kan anbefale en hvid Syriens rose med lidt rødbrunt inde ved støvfangeren, den blomstrer hele august og kan blive et kæmpe blomstertræ .. Den skal stå sydvendt .. Den findes også i blå og så hedder den Hibiscus Blue Bird .. God varm sommerdag.

  Like

  1. 🙂 Nårh ja. Jeg havde lige glemt det med den globale opvarmning. Nok, fordi jeg er lidt skuffet over den. Den lever slet, slet ikke op til det lovede. Den hvide hibiscus kender jeg godt. Den er meget smuk, men vist ikke så glad for blæst…

   Like

   1. Jo jo Du kan være helt tryg..det er en kæmpe oplevelse.. Århh bare jeg kunne sende billeder her.. men det kan jeg ikke. !!

    Like

 4. Normalt er Sønderjylland ca. en uge foran Nordjylland, dog ikke i år. Alle mine andre rododendron blomstrer i fuldt flor, men netop denne viser få blomster i meget spredt fægtning.

  Like

 5. Hej Karen. Tillykke med din mor, og jeg kan regne ud, at I har været i Nordjylland, og det hele er bare lidt senere i gang der. Men det med varmen, solen og sommeren kan jeg kun være enig i – det mangler vi – i høj grad. Utroligt at der om 3 uger er midsommer, det synes helt urimeligt 🙂
  Men god første sommerdag til dig alligevel.
  Jette

  Like

  1. Ja, i Hjørring. Og det er lidt senere der, men den plejer at stå i fuldt flor nu. Nej, det er ikke til at fatte, at det snart er midsommer. Jeg har ikke engang pakket alt mit sommertøj ud endnu.

   Like

 6. Jeg vil gerne hyle med i koret, her haglede det helt vildt i fredags, jorden var hvid! Nå ja, der er også kun 4 månedertil at julepynten slipper løs i butikkerne…………nå nu ingen tudemarie her, det plejer jeg heller ikke at lide af :-), men lidt varme, tørvejr og knap så blæsende er da også velkommen :-), kh Margit

  Like

Der er lukket for kommentarer.