Mere romantisk havepynt

I sidste weekend var jeg på besøg hos Bonderosen lige uden for Kjellerup. Susanne, Bonderosens bagkvinde, er lige så pjattet med romantisk havepynt, som jeg er, og har så mange skønne ting, at der er altid noget, der frister over evne.

Den her havde Susanne lagt til side til mig allerede før påske, så det var da på tide, at den blev hentet.

Billede1

Jeg kom også hjem med et par solide, flotte og klassiske betonkrukker. Krukker, der kan holde, og som kun bliver kønnere, når de får lidt patina af vejr og vind.

Billede1

Den ene – den runde – har jeg puttet husløg i. Husløg passer så godt til beton, og der findes så mange forskellige slags. De giver ro til øjnene.

Billede2

Den anden – den ovale – er der ikke kommet noget i endnu.

Billede3

Den står og venter på dem her.

Billede4

Scabiose Black Knight. En helt mørk og ret dramatisk scabiose – eller enkeblomst, som de også hedder. Hende her må være den Sorte Enke.

Billede5

Billedet har jeg fundet på Pinterest, for der går nok lidt tid, før de små spirer der begynder at blomstre. Men hvor bliver det flot, når de gør det.

Bonderosen har faktisk åbent i dag, hvis der skulle være nogen af jer, der er blevet fristet 🙂 Jeg skal ingen steder i dag. Ud med kalkkosten, hvis det ser ud til at holde tørt og ellers bare i haven – der er sikkert nogle skvalderkål, der trænger til en overhaling, og der er sikkert også nogle blomster, der gerne vil beundres.

God 2. pinsedag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mere romantisk havepynt”

 1. Som du arrangerer Karen – det ser godt ud… og Tak for de pæne ord….
  Jeg er lidt fraværende i tiden – job det meste af pinse og nu knokler jeg med eksamensopgave der skal afleveres d.1 juni – så det GLÆDER jeg mig til

  Like

 2. Det ser rigtig dejligt ud det hele, kunne godt blive lidt misundelig på din sorte skabiose, den er da skøn :-). Håber at du fik givet dine beundre en overhaling med kalkkosten….eller hvordan du lige fik det fordelt ;-). Vi har været en tur oppe ved Tante Grøn her i weekenden og der blev jeg lidt pyntesyg, derom mere senere :-). Hvis du har nogle kanaler til noget bedre vejr, så brug dem lige, TRÆNGER, gør du ikke, :-), kh Margit

  Like

  1. Jo, mon ikke. Vi er ellers ret gode venner med præsten, men han siger, at det ikke er hans ansvar. Det må være DMI, vi skal klage til. Nå – rygtet siger, at vejret bliver bedre fra 1. juni. Og jeg er sikker på, at det bliver allerede fra 31. maj, for der er det min mors fødselsdag, og hun siger, hun har været artig i år 🙂
   Næste år vil jeg også besøge Tante Grøn – det bliver spændende at se, hvad din pyntesyge har givet sig udslag i 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.