Tærte med asparges og lufttørret skinke

Mere forårsmad med asparges. Asparges bliver man da ikke træt af om foråret, vel?

Billede3

En lækker tærte med grønne asparges og lufttørret skinke, bagt i en fløjlsblød æggemasse og med sprød bund.

Til bunden skal du bruge:

200 g mel
75 g koldt smør
En håndfuld sesamfrø
1 nip salt
1 æg
2 spsk vand

Smuldr smørret i melet, tilsæt salt, sesamfrø, ægget og de to spsk vand. Saml dejen og læg den på køl i en lille times tid – eller længere. Man kan sagtens lave dejen dagen før.

Billede5

Til fyldet skal du bruge:

1 bundt grønne asparges
5 skiver lufttørret skinke
5 æg
1,5 dl fløde
Salt og peber

Brug fløde til æggemassen – creme fraiche eller andet surmælksprodukt giver for kraftig en smag til de sarte asparges. Fløde er bedst her.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i et godt smurt tærtefad. Riv skinken i mindre stykker og fordel dem over bunden. Gør aspargesene i stand og fordel også dem over bunden. Pisk æg og fløde sammen, krydr med lidt salt og peber og hæld æggemassen over fyldet i fadet.

Billede4

Bages ved 200 grader i en tre kvarters tid, til toppen er gylden og hvælver sig smukt. Læg mærke til, hvordan kanten af tærten slipper fadet, når tærten er bagt. Det er på grund af dejen. Det er virkelig en god og nem dej, og det går aldrig galt med den. Prøv selv.

Spis tærten lun med en grøn salat til. Rester er lækre i madpakken.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.