Skovfeer, vejr og især vind

Hvis vi mennesker selv kunne bestemme, hvordan vejret skulle være, ville det nok ikke gå så godt. For hvordan skulle vi blive enige? Nogle ville sige ‘Vi trænger til sol’. Andre ville sige ‘Kornet trænger til vand.’ Og så er der dem, skal skal have fest i haven, bryllup i skoven, og der er dem, der ikke er hjemme den weekend og derfor gerne vil have regn til haven netop der. Det ville aldrig gå.

Men at det lige skulle være så hårdt vejr i går, når så mange havde åbne haver – det var synd. Det ville jeg gerne have bestemt om. Alt det arbejde, al den forventning og så haglbyger lige oveni. Jeg håber for jer, Margit (Bruuns Have), Fru Pedersen og Tante Grøn og alle jer andre, at I alligevel havde et par gode dage, og at mange trodsede storm og haglbyger og kom på besøg hos jer.

Her i B&B’en havde vi bryllupsgæster. Bruden klædte om hos os, og sikke et syn. Den smukkeste kjole, man kunne tænke sig. Jeg kom til at tænke på Feen Azalea.

Billede1

Bruden lignede nemlig en yndig skovfe, og det var da også i Skivholme Skov, brylluppet skulle stå. Med præst og kor og hele pivetøjet. Og de nåede det – før det begyndte at regne.

Skivholme skov – jeg har skrevet om skoven før. Det er en dejlig plet med store, gamle træer, kirkediger bygget af tyske krigsfanger i 1600-og-noget, snoede stier med pludselige kig til marker og et rigt fugle- og dyreliv. Vi elsker allesammen at komme der – og det er der, visse politikere, hvis navne ikke skal nævnes på en pæn blog, har planlagt at lægge en motorvej. Måtte det aldrig blive til noget.

Billede6

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Skovfeer, vejr og især vind”

 1. Tak for de gode tanker Karen :-). Jeg vil sige lige som Hansi, at jeg var kold helt inde i den tykkeste knogle og det tog lang tid bagefter at blive varm igen. Puder og tæpper skulle alle en tur i tørretumbleren. Derfor ikke destro mindre tager jeg hatten af for dem der alligevel trodsede vejret og besøgte vores have. Der var stille lørdag, men alligevel folk spredt over dagen, søndag gik det noget bedre og der kom en del flere. Knap 100 mennesker hen over weekenden og det er vi rigtig glade for, for det var så KOLDT BLÆSENDE OG REGNFYLDT. Så stor TAK til dem der trodsede vejrguderne, godt vi havde mit nye rum til at folk kunne drikke kaffe i. Der blevet snakket meget, vurderet og fotograferet :-), kh Margit

  Like

  1. Brrrrr…. så skal man have et varmt bad og noget højalkoholisk. Dejligt, at der kom så mange. Jeg fik slet ikke set haver. Kun gravet i vores egen og kalket. Det måtte jeg så stoppe med, da det begyndte at regne, men så var der jo rengøringen 🙂

   Like

 2. Ja den kære Moder Natur,hun lader sig ikke diktere hvordan og hvorledes.godt for Brudeparret nåede at sige ja til hinanden inden Sluserne åbnedes
  jeg havde en kold og blæsende Nat i Andelslandsbyen Nyvang ved at sidde Vagt ved vores Trækulsmile temperaturen var omkring 3-4 grader
  god Mandagsdag
  og forrygede start i den nye Uge

  Like

  1. Tak i lige måde, Hansi. Det lyder koldt… jeg synes altså også, at hvor vi sidste år var en måned forud, er vi en anelse bagud i år. Det er rigtig koldt om natten endnu. Mine agurker bliver i vindueskarmen indtil videre 🙂

   Like

   1. Yep kold var det og selv et tæppe omkring nummeren , tshirt ,skjorte, busseronne, og jakke plus spandevis af kaffe hjalp ikke ret meget det tog timer næste morgen at få kulden ud af knoglerne. Når vinden blæser med 11 sekundmeter så æ et ski kold når der skal siddes på en stol eller bænk og så er 12 timer laaaaaaaang

    Like

Der er lukket for kommentarer.