Romantiske Haver

I går kom jeg slæbende hjem med en tung pose fra boghandleren. Claus Dalbys nye bog, Romantiske Haver, er udkommet. Flere kilo smukke billeder og tekst trykt på lækkert tykt papir. Det har jeg ventet længe på. Siden jul faktisk, for der fik jeg et gavekort til boghandleren, og det har bare ligget og ventet på, at bogen skulle udkomme.

Det er en uendeligt smuk bog.

Picture1

Inspirationen vælter ud fra hver eneste side med de mange, dejlige fotos. Har du lyst til at se bogen, er der en hurtigvisning her hos Claus Dalbys forlag, Klematis. Det går meget hurtigt, flimrer næsten. Men det giver en ide om, hvad der er at fordybe sig i.

Picture2

Det er nemlig ikke en bog, der skal flimre. Det er en bog, man skal bruge tid på. Tid til at synke ind i billederne, tid til at læse teksten om hver af de mange, smukke haver, tid til at tænke ‘Kunne jeg måske gøre…’, mens man læser. Der er små haver, store haver, potteer og krukker og – de skønneste roser.

Claus Dalby har gjort sig umage med at få så mange sortsnavne med som muligt i billedteksterne, og det er dejligt. Så kan man gå i gang med at lede efter de planter, man bliver forelsket i. For det gør man.

Og det fører videre til det eneste problem, jeg har med bogen. Og det er ikke bogens skyld. Det er min egen. Min svage og letlokkelige sjæl. Jeg blev forelsket mindst 25 gange på de første 25 sider – og der er 396 sider i bogen i alt. Hvordan skal det ikke gå?

Findes der støttegruppe for blomsterafhængige? Hvad? Sagde du ‘nøjes med at kigge?’ Umuligt. Men jeg kan da lige starte med et kritisk blik på bedene i haven – og på de krukker, jeg allerede har – og se, om ikke det er muligt at gøre noget med de forhåndenværende søm.

Billede10

Det tror jeg, det er. For det er ikke købekraft alene, der skaber en smuk have, selvom jeg nok tror, at der ryger en ekstra krukke med, når jeg næste gang skal besøge Bonderosen. Det er det at se, og dermed at se mulighederne. Flytte lidt om her, sætte lidt flere potter sammen der. Plante noget i den der og ikke i den der – sørge for at skabe både liv og ro i bedene. Som Gnags synger i deres Lav sol over Aarhus: For at lære at se, må man kigge.

Nu må der godt komme en byge eller to her i de kommende fridage. For så slipper jeg kalkkosten og går i haven i sofaen – i ‘Den Romantiske Have’.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Romantiske Haver”

 1. Åhhhh……, gid min også var kommet, så ville jeg også gå i haven i sofaen……nåh nej, vi har jo åben have, så er det måske godt at den først kommer efter weekenden, for tænk på alle de ideer jeg kunne nå at få inden og det ville jeg jo ikke kunne nå, men bagefter…….Yes…. At du skulle være en forelsket sjæl og nem at lokket, neeej……det er du ikke……vist nok….måske…….velkommen i klubben
  Kh Margit

  Like

 2. Uhhhh godt jeg snart har fødselsdag….. Vi mangler jo ikke så meget praktisk længere i vores alder !!!! Så jeg plejer at ønsker mig bøger fra CD….
  Glæder mig til dit besøg….

  Like

 3. Sikke et dejligt indlæg 😊 Ohhhhh, og den bog der ❤️
  Mennnnn, tror desværre ikke lige flyttebugetet levner plads til den 😞
  Nå men pyt – jeg skal jo også knokle nogle dage endnu med det sidste og ikke mindst rengøringen 😁
  Måske det alligevel kunne være en præmie for at være nået i mål eller en indflytningsgave eller . . . . . . På et eller andet tidspunkt finder den helt sikkert vej til min bogreol 😉
  Og med hensyn til 25 ideer på de første 25 sider – TI-HI 😃 Så er det jo skønt at du har masser af plads 👍🏻

  Like

  1. Er du ved at flytte? Spændende. Til et sted med mere have? Bogen koster 400, men det er faktisk ok – kun ca. en krone pr. side… 🙂 Vi har masser af plads, men det er jo også et spørgsmål om at bruge pladsen rigtigt. Og DET er der masser af tips til. Den mindste have i bogen er kun på 200 m2, og ganske og aldeles bedårende.

   Like

   1. Ja, har jo i godt 1½ år kun haft en terrasse på omkring 40kvm + det jeg har kunnet tilrane mig af fællesarealet 😉 Der har jeg så til gengæld haft helt umanerligt mange krukker også store med 3-4-5 meter høje træer :O Har også været rigtig glad for at bo der, i alt fald det sidste år +
    Det var jo sådan set ikke helt mit eget valg at flytte derop, men efter skilsmissen skulle jeg jo have noget hurtigt og rækkehuset var rigtig fint – bare for dyrt med en indtægt. Eller det vil sige, det kunne lige gå, så længe der ikke skete noget uforuset. En ret utryg situation 😦
    Men så kom det her tilbud – 65 kvm rækkehus med en lille have 🙂 Her kan jeg måske nå op på 200 kvm, hvis jeg regner hver en plet med 😉 og så er det 1800,- kr. billigere i ren husleje om måneden 😀 Jeg var derfor slet ikke i tvivl om at jeg skulle flytte igen – PYHHHHHH !
    Men her er bare rigtig dejligt og fredeligt, samtidig med at det ligger tæt ved både butikken og offentlig transport og nu er der aldrig mere nogen eller noget, der kan bestemme om jeg kan/vil blive her i al evighed. Kun mig selv – en fantastisk følelse ❤
    Med hensyn til bogen – så synes jeg bestemt heller ikke det er for dyrt !
    Bare så meget andet lige nu 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.