Der er et yndigt land

Der er et yndigt land.
Det står med brede bøge…

Bøgen er sprunget ud nede i vores skov.

Billede1

Lysegrønt løv – spinkelt i starten, så fint som kniplingsværk.

Billede2

Senere kommer der flere blade, og de små blade vil vokse, til kronerne fuldstændigt lukker af for sollyset. Men endnu kommer der lys ned, og anemonerne blomstrer i skovbunden.

Billede4

Rådyrene har haft travlt med at skrabe og spise anemoner og anemonerødder. Det må de da gerne, der er vist nok til alle, og det er en rigtig rådyr-delikatesse.

Lidt af forårsskoven kom med hjem for at pynte her til den lange Store Bededags weekend, hvor vi er hjemme – og skal i haven for at tage kampen op mod den indtrængende fjende: skvalderkålen.

Billede16

En god ven gjorde mig tidligere på året opmærksom på, at Store Bededag i år falder på 1. maj – han spekulerede på, om det så i år skulle hedde Store Rød-Bededag?

Det ville da nok være meget passende – sådan en slags inklusion?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Der er et yndigt land”

 1. Ja inklusion er jo blevet meget moderne, så det er vel ikke andet end rimeligt at der skal være plads til skvalderkål, klassens/havens dårlige elev. Så er det godt at kunne glædes over bøgetræernes fine lyse løv, der flimmer poetisk :-). Her bliver der ikke holdt weekend, den står på konfirmation og kursus, så jeg kommer da heldigvis til at kede mig :-). God weekend i haven :-), kh Margit

  Like

  1. God fornøjelse med konfirmation og kursus, Margit 🙂 Vi har også en konfirmation på søndag og rengøring og fødselsdag i dag, så det bliver nok kun lørdag i haven. Kampen mod skvalderkålen fortsætter – inklusion eller ej 🙂

   Like

 2. – Åh ja… så er det forår, når bøgen er sprunget ud…. Så bliver man så glad
  Tak for besøget !!!

  Like

 3. Første Maj har overlevet sig selv.,Vores Levebrødspolitiker ved ikke hvad Arbejdernes internationale Kampdag er for noget i det de aldrig har skullet kæmpe for noget så deres 1.Maj Taler er null og niks værd. Men Hveder det skal jeg bage lige med lidt
  Go Torsdgsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.