Aurikler – verdens nemmeste blomst

Hvert forår er der et syn, jeg glæder mig over i bedene – næsten mere end noget andet. Det er auriklerne, når de blomstrer i deres mange, mange klare farver.

Billede3

Røde, gule, lilla, hvide – næsten alle med en gul farveklat i midten.

Billede4

Jeg har dem alle vegne og hist og her. De lyser i solskin og i gråvejr. Og så er de verdens nemmeste plante. De selvsår meget, og så er det bare at nappe de små planter, prikle dem over i potter og vente på, at de bliver store nok til at få en ny permanent vokseplads i haven. Jeg har skrevet mere om det her.

De kan vokse i potter, i bede, i kroge og hjørner og i lys og skygge. Og tit giver de en efterblomstring i efteråret. Hårdføre, taknemmelige, nemme, kønne og glade. De kan næsten ikke få ros nok.

Sidste år købte jeg en. En, jeg ikke kunne stå for. Den var så fin med sine hvide kanter.

Billede2

Den satte jeg i jorden engang i sommer, da den afblomstrede, og det var den bestemt ikke ked af. Nu er den dobbelt så stor, og den blomstrer i bedet.

Billede2

Der skal holdes godt øje med afkommet fra den. For hvad kan der ikke ske, når den krydser sig med de gamle aurikler, jeg har i haven? Det kan kun blive spændende at se.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Aurikler – verdens nemmeste blomst”

  1. Jeg holder også af aurikler, specielt er jeg glad for de helt sarte lysegule, fordi de lyser så godt op i bedet og vi kan nyde dem indefra :-). Men rigtigt, de gør ikke meget væsen af sig :-), kh Margit

    Like

Der er lukket for kommentarer.