Har det sneet, eller hvad?

Det er dronningens fødselsdag. Himlen er grå, det regner, det blæser – og hvad er det? Har det sneet eller hvad? Træerne langs vejen er helt hvide.

Billede1

Nej, det er mirabellerne, der blomstrer. I hegn, i haver, langs veje og stier. Hvide skyer af blomstrende mirabeller, hvorend man ser.

Nu havde det jo været rart, hvis de hvide skyer havde været summende fulde af bier. Men som vi ved, kræver bier en temperatur på mindst otte grader, før de forlader det varme bistade. Det er ikke otte grader. Der er ingen bier.

Billede6

Lad os håbe, vejrudsigten holder, og weekenden bliver stille og lun, så bierne kan komme ud, så mirabelskyerne kan summe, og både vi og grævlingen, der jo er så glad for mirabeller, kan få mirabeller i overflod til september.

Billede3

Himlen er grå, det regner og blæser, og det er dronningens fødselsdag. Men det er nok ikke hendes skyld det med vejret. For når de blomstrer, bliver vejret næsten altid råt. Måske sidder der en skummel vejrgud et sted i en grå sky? En vejrgud, der bare ikke kan lide mirabeller? Det har jeg nu svært ved at tro, for hvad kan der dog være galt med mirabellemarmelade – og saft?

Billede1

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Har det sneet, eller hvad?”

  1. Jeg elsker også når mirabellerne blomster, vi har også sådan et hegn og nu ved vi at festfyrværkeriet begynder, det er det bedste, det hele nu, jeg kan slet ikke få nok :-).Eneste men… er blæsten, næsten storm 20 m/s, som hærger uafbrudt…..læg dig NU, så vi kan nyde solen og hele svineriet :-b, kh Margit

    Like

  2. ville gerne de havde ventet en uge med at blomstre…. så kunne vi ha brugt dem til borddekoration næste weekend 😦
    må på jagt efter kirsebærgrene i stedet for

    Like

Der er lukket for kommentarer.