Haverejse i Jylland – Første stop

I går begyndte historien om en haverejse i Jylland. En haverejse, du selv kan begive dig ud på. Ruten starter i Aarhus, hvor de nye store væksthuse i Botanisk Have åbnede for publikum i efteråret. En frodig oplevelse, der kan nydes i al slags vejr.

Billede 2Foto: Christiana Kuntz

Selve Botanisk Have og de historiske haver i Den Gamle By er også et besøg værd. Læs eventuelt mere om det her i Den Gamle Bys haveblog.

Når du efterhånden trænger til at hvile fødderne og finde et roligt sted at fordøje alle indtrykkene, kører du ud af byen mod Viborg til Dalsgaard Bed & Breakfast, der ligger ved den lille landsby Skivholme, omkring 15 km fra Aarhus Midtby. Er det et sted, du har hørt om før? Det har du nok. For det er jo hjemme hos os.

Billede 3

Billede 4Bo i de hyggelige og lavloftede værelser i den gamle stald og vågn op til en dejlig morgenmad med hjemmebag – måske indtaget med højt til himmelen i haven, hvorfra der er den skønneste udsigt over ådalen, og mulighed for at iagttage det rige fugle- og dyreliv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gæsterne har naturligvis adgang til haven, der er en landbohave på 5.000 m2 med udsigtshave, skyggehave, prydhave og stor køkkenhave. Og der er mulighed for at gå en dejlig tur omkring markerne og nyde den vidstrakte udsigt, før man sætter sig i bilen og kører videre mod nye oplevelser. Videre ad Viborgvej til næste stop på ruten.

Billede6

I brochuren står der: Karen Engell Dalsgaard står for Dalsgaard Bed & Breakfast, og man kan følge livets gang på gården med mange nemme og lækre opskrifter, prydhave, køkkenhave og dyr på bloggen Dalsgaard i Skivholme

Brochuren med beskrivelse af hele turen kan du downloade her: Haverejse i Jylland – Brochure.

I morgen skriver jeg om andet stop på ruten. Bruuns Have ved Skive.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Haverejse i Jylland – Første stop”

  1. Hej Karen. Jeg fik ikke skrevet i går – men hvor er det et spændende koncept i tre kvinder har udtænkt. Bestemt en overvejelse værd, når sommerferiens små ture skal planlægges 🙂
    Held og lykke med projektet.

    Like

    1. Det kunne da være rigtig hyggeligt, hvis du kom en tur over det lille af bælterne 🙂 Vi planlægger en weekendtur til Fyn – så kan vi måske komme på besøg i din kirke om søndagen.

      Like

Der er lukket for kommentarer.