Påskeblomst i modvind

Den ser ud som om, den strider sig frem på cykel gennem den argeste modvind.

Billede6

Snuden fremad mod vinden og håret blafrende efter sig. Eller som om nogen har givet den en balle, så ørerne blafrer.

Man skulle næsten tro, det stormede i stuen – fra mange forskellige retninger, for sådan ser de allesammen ud uanset, hvilken vej de vender.

Sådan skal det nok være, kan man jo så regne ud.

Billede4

Det er ikke altid, man ved, hvad man får, når man køber minipåskeliljer i potte. Man kan blive noget så overrasket. De her skulle have været blide, yndige og fine. De virker mere, som om de råber. Men de er nu søde alligevel.

Her står de i den skål, jeg købte hos Drømmegaven i efteråret, sammen med bark, træuld og æg. Den lyser op i hjørnet på det gamle bord. Narcisser er nu dejlige i al deres forskelligartethed.

Picture2

De kønne marmorerede æg fik jeg for en del år siden af min mor – de er de fineste påskeæg, man kan tænke sig, og de kommer frem hvert år til påske. Så det er nu, de har deres stjernestund.

Billede5

Når de små påskeliljer er afblomstrede, bliver løgene plantet i haven. Genbrug er godt. Der er altid plads til flere påskeliljer i haven – forblæste eller ej.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 kommentarer til “Påskeblomst i modvind”

  1. Skønne æg og dejlige påskeliljer. Om de så er forblæste eller ej, jeg havde ikke tidligere tænkt på dem som sådan, men det er jeg sikker på, at jeg vil se dem sådan fremover. Jeg forsøgte at modellere en påskelilje i marcipan, det gik ikke så godt, det kunne ellers have været fin på en kage 🙂 Så nu nøjes jeg med at nyde naturens meget fine udgaver.

    Like

Der er lukket for kommentarer.