Must haves til haven

De mange skønne blomster, der blev vist i de seks kategorier af Moseplassens X-faktor konkurrence, skal nu bedømmes. Inden finalen går løs, er deltagerne blevet spurgt, om vi vil lave en liste over blomster, der – inspireret af de indledende runder – er kommet på vores egen must-have liste, eller må-ha liste, som det hedder på klingende norsk.

Listen over rigtige må-ha blomster bliver faktisk ret kort. Var det en liste over kunne-godt-tænke-mig blomster ville den blive længere. Ikke så lidt længere. En bedre samling af skønne blomster, skal man lede længe efter. Men som Nuser siger i Radiserne: Det er ikke nok, at man gerne vil. Det er nok, at man vil.

Og den eneste plante, jeg helt sikkert vil anskaffe mig? Jo, det er såmænd et af de andre danske bidrag. Bidraget fra Bruuns Have i den hvide kategori: Den rigtblomstrende hvide hortensia, Annabelle. Den vil jeg på jagt efter i år. Det lyder som en plante efter mit hjerte – ikke mindst, fordi den blomstrer på skud fra samme år.

Haven-14-juli-2014-046Der var nu også nogle andre yndlinge. Denne fritillaria persica fra Parkvegens Hageglede – er den ikke skøn? Hvis jeg falder over løg til den, tror jeg ikke, jeg kan forhindre tegnebogen i at springe op fra lommen.

IMG_2324

Og så var der den sidste – også en hortensia – en syrenhortensia. Den blev vist af Hagekunstens Irrganger.

12.03.2015 - 1

Men det er måske lidt snyd at nævne den sidste også, for sådan en har jeg faktisk ønsket mig lige siden sidste år, hvor jeg hos Blomstergården ved Viborg så, hvor stor og flot sådan en kan blive.

Billede10

Beskedne og ret få ønsker? Men måske også ønsker, der har en god chance for at blive opfyldt – og det er nu engang de bedste.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “Must haves til haven”

 1. Kære Karen, du vil absolut ikke fortryde at få hortensiaen “Annabelle” ind i haven, kan du ikke finde den, så får du en aflægger af mig :-), kh Margit

  Like

 2. Du har gjort fina val, alla skulle få flytta in hos mig med en gång. Den svarta fritillarian finns med på min önskelista. Ha det gott/Marika

  Like

  1. I Min have havde jeg en hvid hibiscus ( Syriens rose) som stod direkte syd.. Den blomstrer hele august måned med tusindvis af blomster.. 2 meter høj og ligeså bred. ..C Billedet af Krøyer ROSENTRÆET hvor Marie Krøyer sidder i en liggestol ved siden af,- havde jeg også i haven.. Alaba Rosa Maximun er ikke forædlet og varer kun 14 dage,- men den ene gang om året er helt vidunderlig. … Denne fritillaria persica er det en løgplante??. nå ligegyldig flot er den. osse De andre..

   Like

   1. Hibiscus og Marie Krøyer rosen er meget, meget smukke. Så skidt med, at rosen kun blomstrer i 14 dage. Fritillaria persica er en løgplante. Den vil gerne have det tørt og varmt, så jeg har set nogen, der har plantet den helt inde ved hussoklen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.