Focaccia – også til sandwich

I dag er der pause i x-faktor – ligesom når landsholdet holder hviledag under VM og den slags. Det skal også til. Så derfor i dag en opskrift på et sprødt og saftigt italiensk brød: Focaccia. Et madbrød, der gør sig godt som tilbehør, som sandwichbrød eller bare til et lille glas i utide.

Billede6

Til focaccia skal man bruge:

3,5 dl vand
20 g gær
500 g Italiensk tipo 00 bagemel
1 tsk salt + ekstra til at drysse med
Olivenolie

Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel og salt og ælt godt og længe. Gerne i røremaskine, for det er en ret våd dej.

Put bagepapir i en lille bradepande, smør papiret med olivenolie og bred dejen ud bradepanden. Lad den hæve et par timer eller tre. Lav masser af huller i dejen med fingrene – bare i med klør fem – dryp med mere olivenolie og drys med salt. Bag brødet på 225 grader i 20 minutter, tag det ud af formen og giv det fem minutter på varmluft, så det bliver sprødt i kanten. Lad det køle af på en rist.

Her er en sandwich med focaccia, salat, lammekølle (der er jo ikke længe til påske) og lidt syltede peberfrugter og chili. Næsten cafemad at se på, ikke? Det smager ligeså godt, som det ser ud.

Billede7

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Focaccia – også til sandwich”

  1. Hej Karen. Jo, det ser super lækkert ud – focaccia er en virkelig god opfindelse 🙂
    God forårsdag i det jyske, her er det vidunderligt med næsten stille vejr og solskin, hvis man så lige holder sig for næsen 🙂

    Like

    1. Vi kan også lugte det her – men husk, som de gamle landmænd siger: Det lugter a’ pæng’… Her er vejret også godt, og jeg sidder her og skriver referat fra formiddagens møde. Ganske vist hjemme med skøn udsigt – men det ville da være dejligt at komme ud i det gode vejr snart 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.