Rød og orange X-faktor

Så er vi kommet til orange og røde blomster i Moseplassens X-faktor konkurrence. Orange blomster? Har vi nogle af dem?

Jo, der er da morgenfruerne i køkkenhaven og tallerkensmækkerne. Og også solhattene. Men ellers? Ikke sådan rigtigt…

Billede10

Faktisk har vi heller ikke ret mange røde blomster i haven. Der er nogle af studenternellikerne, der er rigtigt røde – og nogle i forskellige røde nuancer. Det passer meget godt med, hvad jeg husker fra min studentertid, så sådan skal det nok være.

Billede8

Men ellers? Røde blomster? Jo, udenfor selve haven vokser de i rigt mål. Som et billede af Monet. Et billede af højsommer. Man kan næsten mærke den svage vind, og den lune luft. Valmuer i rapsmarken. Juli i Danmark. Men dem har jeg ingen nærbilleder af, så dem kan det ikke blive.

Billede9

Hvilke er der så? Er der overhovedet nogen? Jo – der er en. Den mørkt røde georgine. Den hedder Arabian Nights. Et navn, der får en til at tænke på 1001 nats eventyr. Ali Baba og de fyrre tyve og røvere, som jeg engang troede, eventyret hed. Sheherazade, der fortalte historier for ikke at blive halshugget af sultanen. De har altid været lige lovligt drabelige derude i Arabiens ørkensand.

Men blomsten er smuk, så den bliver det. Den mørkerøde georgine. Og er det ikke star quality at blive puttet i jorden som en knudret knold, og komme op som en smuk prins?

Billede5

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

12 kommentarer til “Rød og orange X-faktor”

 1. Nydelig georgine! Et godt valg! Ellers likte jeg dine studenternelliker også. Solbrudene er riktig fine og valmuene er nydelige i rapsåkeren! Ha en fin kveld og lykke til!

  Like

 2. Det er så absolut star quality Karen :-). Du kunne nu godt have taget valmuen alligevel, det ville jeg ingen problemer have med :-), sorry Karen. Men at have samme passion efter vilde planter, det er ikke så ringe endda og din mark ser skøn ud :-), kh Margit

  Like

  1. Du kom jo først, så sådan er det 🙂 Der er jo også så rigeligt at vælge imellem. Jeg er spændt på næste runde. Der kan jeg godt bruge inspiration til haven fra alle de skønne billeder, der kommer ind.
   Kh,Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.