Hvid X-faktor

Så blev det farven hvid i x-faktor konkurrencen – den konkurrence, der er udskrevet af den norske haveblog Moseplassen.no. Jeg skal finde en hvid blomst denne gang. Hvilken skal jeg mon vælge? Jeg tæller på knapperne. Skal det være anemonerne, når de dækker skrænten mellem haven og marken?

Billede3

Eller skal det være den uægte jasmin, der lyser som en sommersky og dufter så helt vidunderligt?

Billede2

Skal det være den hvide fredløs, der pynter så flot i julihaven?

Billede3

Kastanjens blomster?

kastanje1

De hvide riddersporer?

Billede2

Eller måske de hvide kongelys? Dem jeg fik frø til af Gitte fra bloggen Fra Frø til Blomst?

Billede8

De er allesammen dejlige blomster, og jeg elsker dem allesammen. Men jeg må kun vælge én ud til konkurrencen. Og denne ene skal være en blomst med ægte star quality.

Det må derfor blive den her. Bredbladet klokke. Farven er så hvid, så hvid, og det er en meget hårdfør staude, ligesom mine andre kandidater. Den sår sig selv villigt – måske lige villigt nok – man skal huske at klippe den ned, før den spreder sine utallige frø.

7Den lyser op i bedene i både sol og skygge, og den vokser lige lykkeligt på sydsiden og nordsiden af huset. Den har det, der skal til. Den skal det være.

Billede7

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

8 kommentarer til “Hvid X-faktor”

 1. Hver gang jeg så et nyt billede i dit indlæg, tænkte jeg: “Den skal det være!” Den hvide klokke kendte jeg ikke, men jeg elsker hårdføre planter, så den vil jeg plante i min næste have 🙂
  God weekend til jer, Karen!
  Kh Nana

  Like

 2. Ja jeg prøver også at finde en blomst der ikke er givet på forhånd, intet ondt ord om roser, de er dybt taknemmelige fotogene :-).
  Vi kommer helt bestemt og besøger jer og skulle der falde en lille klump bredbladet klokke ned i min lomme, så gør det ingenting. Men det var ikke derfor jeg skrev det, men det ved du godt ;-), kh Margit

  Like

 3. Ja så snød du mig, var helt overbevist om at det skulle være hvide hornvioler ;-). Din plante den kender jeg ikke, men det må da vel også være tid for et besøg i din have til sommer, selv om jeg ikke skal sove der, så kan jeg se den og alle de andre smukke planter du har :-), kh og knus Margit

  Like

  1. Heller ikke et ondt ord om hvide hornvioler. Men det skal jo være lidt specielt til scenebrug 🙂 Du skal være rigtig velkommen i såvel have som hus, og jeg er helt sikker på, vi kan finde en lille ny bredbladet klokke til dig et sted 🙂
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.