Gul X-faktor

Moseplassens X-faktor konkurrence fortsætter. Hvilken gul blomst har det lille ekstra, der skal til for at blive en vinder?

Det er svært at vælge, for der er så mange dejlige, strålende gule blomster. Både vilde og ‘tamme’. Men skal jeg endelig vælge en med ‘star quality’, bliver det den varmt gule Tusindstråle. Den første af dem fik jeg som gave til vores høstfest i 2004, da vi lige var flyttet til Skivholme og var i gang med at skabe en have ud af det vildnis, der omgav bygningerne. Derfor har den en særlig plads i mit havehjerte.

Billede6

Som det var tilfældet med den rosa kandidat, den rosa høstfloks, er Tusindstråle heller ikke en sart eller besværlig plante. Den kan vokse i al salgs jord. Den er stor, lysende klar og glad. Den spreder sig villigt (nogle vil nok sige for villigt), men uønskede eksemplarer er nu nemme at fjerne, så pyt. Sommerfuglene elsker den, og det gør jeg også.

Billede1

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

11 kommentarer til “Gul X-faktor”

  1. schmetterlinge farfalle mariposas ja kært barn har mange navne, men fjäril synes jeg er meget smukt i det hele taget synes jeg at svensk er fyldt med smukke ord og især svensk sang er meget smukt
    god Onsdagsdag

    Like

Der er lukket for kommentarer.