Lille nem og lækker forret med laks og spinat

Laks og spinat er en rigtig god blanding – klassisk, men det bliver det ikke ringere af. Der er vel en grund til, at det er blevet det. Klassisk altså. Og med den gode hvidvinssauce bliver det ekstra lækkert. Et drys parmesan på toppen for det kunstneriske indtryk fuldender værket.

En lille lækker forret, lavet og serveret i en tapasskål eller en kokotte – hvad man nu har.

Man skal bruge:

1/2 lakseportion pr. mand
Optøet spinat
Revet parmesan

Og til sovsen:

1 lille finthakket løg
1 dl hvidvin
1 dl vand
1 dl fløde
Smør til stegning – og selvfølgelig salt og peber

Steg løget klart og blødt i smørret. Hæld vin og vand på og lad den koge ind til cirka det halve. Hæld fløden i og lad det koge stille, til sovsen tykner let. Smag til med salt og peber.

Tø spinaten op og knug vandet ud af den. Du kan selvfølgelig også bruge frisk spinat, hvis du har det. Læg spinaten i bunden af skålen, skær laksen i tern og læg den ovenpå.

Billede3

Hæld sovsen over, drys med revet parmesan

Billede4

og bag i et kvarters tid på 200 grader, til sovsen bobler, og overfladen er blevet gylden.

Det var da nemt, ikke? Et stykke af de ‘perfekte flutes’ til skader bestemt ikke. Retten kan endda gøres klar i god tid, så den bare skal i ovnen til sidst.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Lille nem og lækker forret med laks og spinat”

  1. Den ser lækker ud, mine planer er væltet. Jeg havde ellers tænkt mig klar krydret fiskesuppe..af en forfatter der hedder Anh LE’.. Kommer jeg stakkels menneske nogensinde ned på 85 kg. Solen skinner; osse mit humør. Nå ja der var Søfølig også pariserbøffen..så kunne jeg spise fiskesuppen i morgen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.