Det er Russernes Skyld – eller Mænd og Mørbrad

Russerne vil ikke købe dansk svinekød for tiden. De er vist nok sure over, vi vist nok har sagt, at de da ikke bare kan nappe et naboland, fordi de vil til stranden og lege med krigsskibe. Det var den korte – den ultrakorte og muligvis en anelse simplificerede – version. Resten kan du læse i avisen.

Resultatet lige her og nu er mørbrad på tilbud overalt. Til skamløst lave priser. Man ville da være godt dum, hvis man slet ikke benyttede sig af det, ikke? Det giver mulighed for at gøre noget ekstra godt for mændene i familien til en billig penge.

Der er nemlig noget med mænd og mørbrad. Når man nævner ordet ‘mørbradbøf’, bliver selv de største og stærkeste mænd bløde i knæene – især, hvis man også nævner ordene ‘bløde løg’. Men mørbradtournedos er nu heller ikke at foragte, når man er en rigtig mand. Det er en klassiker, man skal være et skarn for ikke at kunne lide uanset køn.

Billede7

Man skal bruge:

1 mørbrad
1 skive bacon pr. mørbradbøf
Salt og peber

Og så man bruge fløde – rigtig fløde. Ingen substitutter – den ægte vare, hvis det skal være, som det skal være. Og det skal det bare.

Skær senerne af mørbraden og skær den i tykke skiver. Bank hver skive lidt med hånden og sno et stykke bacon omkring kanten på hvert stykke. Steg dem på panden for jævn varme, og vend dem også om på siden, så baconskiverne bliver stegt.

Tag dem af panden og hold dem varme. Kog panden af med fløde og spæd til med lidt vand. Koger du ærter til, er kogevandet fra dem eminent til sovsen. Kartoffelvand er også ok. Lad sovsen koge lidt ind og jævn den med lidt Maizena udrørt i koldt vand.

Billede6

Det smager kurfyrsteligt – jeg kan godt forstå de stærke mænds bløde knæ. Så lad os bare give russerne et hånligt skuldertræk og spise vores mørbrad selv, mens vi indeni takker for, at vi måske slipper så let om ved en international krise.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “Det er Russernes Skyld – eller Mænd og Mørbrad”

 1. Jo Dine opskrifter er gode, lidt robuste Camilla Plum agtige og med Dansk tilsnit.. Efter det med hesten hører man ikke ret meget til hende.. Jeg printer opskrifter ud fordi jeg kan ikke slæbe min stationære PC og skærm ud på køkkenbordet. Så ville det blive madlavning skulder ved skulder.. Din rejesalat med ketchup bruger jeg til Frokost gæster. ( Flot detalje) Jeg har det svært med Pariserbøf. Kødsiden og brødsiden .og alligevel bliver kødsiden ikke stegt helt imod brødsiden..Hvordan skal kødet være. . .. Hvordan laver du en pariserbøf.

  Like

  1. Tak for rosen – det er jeg glad for at høre 🙂 Når man laver pariserbøf er det vigtigt, at kødet er godt, så det kan være rødt mod brødsiden, uden at det gør noget, for gennemstegt bliver det ikke, medmindre man lader det stege i al for lang tid, og så bliver det tørt.

   Vi får af og til pariserbøf – når vi lige har hentet vores oksekød i Aidt for eksempel, og jeg har lagt opskriften på her: https://dalsgaardiskivholme.com/2013/04/18/gammeldags-pariserbof-som-de-nok-aldrig-har-faet-i-paris/

   Like

 2. Blandt .!! mener jeg det staves.. undskyld Karen men jeg printer faktisk dine opskrifter ud.

  Like

  1. Uha Bjarne, det må da efterhånden være blevet til noget af en stak. Jeg sletter ikke opskrifter herinde, så du kan da bare slå dem op, når du har brug for dem. Blæk til printeren koster jo en formue. vh/Karen

   Like

 3. Jo Og tak Vi spiser kun en gang om dagen, og lægger den ind i bland bunken som efterhånden er blevet 10 cm høj. Min mave og røgede ting uha..!! den mave syre..

  Like

 4. Hvor pudsigt – jeg havde dog ikke lige set sammenhængen mellem et land mod øst og så mørbraden i min fryser 🙂 Men vi spiste altså også mørbrad i weekenden, så du har nok ret i din pointe.

  Like

Der er lukket for kommentarer.