Løfterigt

Det spirer i minidrivhusene. Små, spinkle chilispirer stikker hovederne op – de ligner næsten karse.

Billede1

Først spirede de robuste Hungarian Wax.

gul6

Lidt senere de næsten lige så livskraftige Jalapeno.

Billede5

Og til sidst, drivhusets prinsesse, de kønne, lidt mindre og lidt mere sarte Peruvian Purple.

Billede4

Man bliver så glad af at se sådan nogle små spirer her i februar. De er jo grundlaget for sommerens frodige drivhus.

Billede8

Glæde til øjnene nu og senere – en hel del senere – glæde til maverne. For inden vi kommer så vidt, er der blevet udtyndet, priklet og plantet om flere gange.

Og nu må I ikke sige det til nogen – men det er altså mine egne frø fra sidste års chilier, jeg bruger. Mon den næste opskrift, jeg skal finde på, skal være opskriften på en kage med en fil i? Sådan en Bjørnebandekage? Så kan Bondemanden komme med den til mig i Tugt- Rasp- og Forbedringshuset, og jeg kan file tremmerne over og smutte hjem og prikle.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Løfterigt”

 1. Skønt med små spirer i vindueskarmen!

  Jeg læste på FB at du overvejede den mørke røde kvan Gigas. Jeg har Gigas småplant i vindueskarmen, som jeg såede i oktober (såpotten har stået udendørs indtil midt januar)

  Hvis du er interesseret i et par planter, må du sige til. Mon ikke de kan blive fragtet med det røde lyn til Jylland 🙂

  Like

  1. Hvor er det sødt af dig, Gitte. Lisbeth fra Høneballehaven har tilbudt mig frø af Vicar’s Mead, og dem vil jeg prøve at så. Men har du et par stykker i overskud, siger jeg ikke nej tak. Der jo en anden slags, du har. Jeg tror, det røde lyn skal denne vej igen til Påske 🙂

   Like

 2. Ha ha det går nok ikke så galt Karen. Så er jeg bange for der bliver trængsel i forbedringshuset.

  Like

Der er lukket for kommentarer.