Så er frøene kommet, og festen starter

Små poser fyldt med frodighed og muligheder. Jeg har igen bestilt frø fra Kerneliv.dk. Kerneliv har givet mig lov til at bruge nogle af deres billeder – de kunne jo godt se, at ellers ville der gå flere måneder – ja år for nogles vedkommende – før jeg kunne tage dem selv.

Hvide og sartrosa digitalis har jeg købt. Til skyggehaven.

Billede1

Dem får vi først glæde af næste år, men de skal sås i maj og plantes ud i september.

Og kæmpe skælhoved – det lyder ikke godt, men det er det. En statelig staude, jeg har set andre steder, og som pludselig kom sådan til at mangle i haven. Op til to meter høje stængler med disse skønne blomsterhoveder.

Billede2

En sommerblomst, jeg ikke har set i levende live, men som skal vokse her til sommer. Slyngende løjtnantshjerte. Den får gule løjtnantshjertelignende blomster på lange ranker. Det bliver spændende at se. Jeg tænker noget med, at den skal slynge sig omkring en stor gren fra korkelmen…

Billede3

Og så har jeg købt græskarfrø. Hokkaido, som er så nyttige, og en fin lille grønspættet sag med det søde navn Sweet Dumpling.

Billede4

Begge kan både pynte og spises – en glimrende kombination, synes jeg.

Der skal ske mange ting i haven i år, og det bliver sjovt at komme i gang, når den tid kommer. For lige nu er der altså ikke meget, der kan sås. Men man kan gøre sig klar, og man kan lægge planer. Mens man sammen med hunden går op til Østrig – bakken overfor huset – for at se solnedgangen, der faktisk var at se i går.

Billede7

Solen kiggede frem sidst på dagen – for første gang i en uge – og man kunne stadig se noget ude, da klokken var over halv seks. Det går fremad. Med fem minutter om dagen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Så er frøene kommet, og festen starter”

 1. Dejlige frø du har købt.

  Jeg såede den slyngende løjtnantshjerte sidste år og glæder mig meget til at se den blomstrer i år.

  Jeg har også købt Sweet Dumpling frø. Jeg så dem sidste år og var solgt.

  Happy sowing 🙂

  Like

 2. Næh sol hos jer i går, sikken en begivenhed, vi har den heldigvis nu, det er herligt.
  Kæmpeskælhoved har jeg både frø og planter af, hvis dine frø ikke virker, men det gør de nok, ellers siger du bare til.
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Ja, det bliver lyst, og det er godt! Her har vi ikke set solen i hvad der forekommer mig at være uendeligt lang tid, så det var godt at se jeres sol. Jeg glæder mig til at følge dine frø fra sidelinjen, for jeg tænker at du vil vise et billede af de små og af de færdige planter …? 🙂
  Kh – og god dag til dig – fra Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.