Restemad: Shawarma wraps med krydret oksekød og salat

Her fortsætter historien om en steg, der blev til vidt forskellig mad over flere dage. Inspiration til dine rester – håber jeg.

Tredje dag var der kun en sølle, lidt tør ende tilbage af stegen. Ikke det mest inspirerende, men alligevel brugbart. Det blev hakket groft med en kniv, vendt i Shawarma krydderi (færdigblandet fra Kilic – brug din yndlings) dryppet med lidt olie og lynstegt på panden.

Billede1

Så var der ikke andet tilbage at gøre end at snitte lidt salat og røre en dressing af græsk yoghurt med hvidløg og lidt mere Shawarma krydderi. Jo… lige at varme nogle wraps.

Billede6

Sværere behøver det faktisk ikke at være. Man kan stege alle slags rester af tilberedt kød med shawarma til sådan en wrap, og wrappen kan man – hvis man har lyst – bage selv.

Stegen blev brugt op. Helt op. Der var til tre gange aftensmad til to voksne.

1. dag: Lørdagsgrydesteg
2. dag: Engelsk pie
3. dag: Shawarma wraps

Og der var skiver af steg til pålæg plus lidt godbidder til dyrene.

Man kan ikke sige andet, end at den steg virkelig blev brugt op. Intet madspild og dermed ikke noget spild af hårdttjente kroner. For jeg indrømmer gerne, at det bestemt handler mindst lige så meget om min egen økonomi, som det handler om klodens redning fra en skæbne værre end døden. Og så er det sjovt at være effektiv.

Billede7

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.