At skrue tiden tilbage – et gør det selv projekt

Overskriften er slet ikke filosofisk ment – denne gang. Det handler virkelig – lidt – om at skrue tiden tilbage – om et urs forvandling. Fra moderne til gammeldags. Fra funktionelt til romantisk.

Det begyndte en tirsdag i Ikea, hvor jeg var kørt ud efter noget helt andet. Den kender du vel?

Det råbte til mig. Først forstod jeg slet ikke, hvor stemmen kom fra – kiggede mig forvirret omkring og fik øje på det billige, blege, og råbende ur. Da uret var sikker på at have fanget min opmærksomhed, sagde det stille: Vil du ikke nok hjælpe  mig? Jeg er møgkedelig. Rigtig trist. Og kun af plastic helt igennem. Det kan du da godt gøre noget ved, hvis du da vil, kan du ikke?

Billede2

Hvem kan stå for sådan en bøn? Uret flyttede med hjem til Skivholme, og vi gik i hobbyskuffen sammen for at se på, hvad der kunne gøres. Det var faktisk slet ikke så lidt. Hvis du også vil hjælpe et ur med at finde frem til sit egentlige, romantiske jeg, skal du bruge:

1 ur fra Ikea til 15 kr.
Vintage kalkmaling – eller anden maling, der kan binde på plastic
Limlak til decoupage
Lak til rammen
3 kaffeservietter med roser
1 pensel, en saks og en klud

Lirk plasticglasset af. Der sidder sådan nogle tapper, man lige skal trykke på. Pil de to lag hvidt papir af servietterne, klip roserne ud og lim dem på urskiven med decoupagelimen.

Billede3

Giv rammen tre lag Vintage kalkmaling i farven French Grey.

Billede4

Her sidder læseenglen og læser i brugsanvisningen.

Tag så en klud, gør den våd, dyp den i lidt meget fortyndet maling, og dup urskiven let over det hele – meget let og også over roserne – bare så det kommer til at se sådan lidt antikt ud.

Billede1

Når malingen er helt tør, skal rammen lige have en omgang lak til at holde på kalkmalingen. Man kan også bruge det voks, der er beregnet til kalkmaling, men det havde jeg altså ikke i skuffen. Lakken virkede udmærket.

Man kan da godt sige, at uret havde ret, ikke? Det trængte til en make-over og til at finde sig selv. Nu er det ikke møgkedeligt mere, men et rigtig romantisk Vintage ur.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “At skrue tiden tilbage – et gør det selv projekt”

  1. Ja… hvem kan se, at det er samme ur… Det er blevet super flot….
    Maling gør underværker…
    Det er ofte nemt og sjovt at sætte sit eget præg

    Like

  2. Man forandres med tiden…tænk hvad kyndige hænder kan gøre ved én! Klokken slår, tiden går…du gør tiden smuk

    Like

Der er lukket for kommentarer.