Restemad: Engelsk Pie med Coleslaw

Nåh ja. Det var det med de rester af stegen. Hvad man nu skulle bruge dem til? En lækker pie med sprød dej og krydret kødfyld blev det. Restemad – men helt anderledes end lørdagens grydesteg.

Billede4

Man skal bruge:

Rest af stegt oksekød
Rest af sovsen
1 spsk Maizena og vand
Hvide bønner (udblødte og kogte)
Grønne bønner (kogte)
En rulle butterdej light – hvis man ikke har tid til at lave dejen fra bunden af.

Billede1

Kog bønnerne – også de grønne – og smid kogevandet ud. Bønnegiften lektin giver ondt i maven, men giften forsvinder ved kogning.

Skær kødet i små tern.

Varm sovsen op og jævn den med Maizena, så den bliver meget tyk. Vend kødet og de kogte bønner i.

Bred ca. halvdelen af dejen ud i et ovnfast fad, kom fyldet oven på og brug resten af dejen til at lave et gitterværk til pynt.

Bag fadet ved 200 grader, til fyldet bobler og dejen er gylden og sprød.

Pie og coleslaw passer så godt sammen. Fintsnittet hvidkål og groftrevne gulerødder vendt i en dressing af 2 spsk mayonnaise, 2 spsk græsk yoghurt, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk sukker og et par spsk æbleeddike.

Billede2

Nem mad – restemad – lækker mad.

Lige et par ord om den færdige dej. At købe sådan en er helt klart at springe over, hvor gærdet er allerlavest, og en hjemmelavet dej af den rigtige engelske slags ville være bedre.

Men butterdej light har noget af den samme konsistens, og derfor bruger jeg den, når tiden er knap. Jeg ville ALDRIG bruge den til alt det, man normalt bruger butterdej til – for så ville den være møgkedelig. Hård og tør – ja, møgkedelig. Men til pie passer den helt fint – og så er den hverdagsvenlig sådan rent tidsmæssigt.

Sådan en pie kan laves med stort set alle rester – så hold dig ikke tilbage – leg med maden.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 kommentarer til “Restemad: Engelsk Pie med Coleslaw”

  1. God opskrift med rester og Coleslaw salat var jeg særlig begejstret for..Den kan man altid bruge….Jeg har allerede taget 3 kilo på ved at læse opskriften, og nej her er Vi ikke enige,man må ikke lege med maden respekt.. for den.. Karen Blogger … ( Smiley)

    Like

    1. Jamen Bjarne – hvis du læser opskriften bagfra, taber du dem igen 🙂 Og selvfølgelig skal man lege – hvordan skulle man ellers få nye ideer? Maden leger med og synes, det er sjovt, så det er skam respekt 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.