Trang til tulipaner

Den kedsom vinter gik sin gang… Sneen forsvandt på et splitsekund, og vinden tog til. Stormvejr igen. Byger, bart og blegt solskin, kold vind om ørerne. Øjnene hungrer efter farver.

Så er det godt, der findes tulipaner.

Billede6

Det er i det hele taget godt, der findes tulipaner. Man bliver glad af tulipaner. Både synet af deres fine blomsterblade og den friske, knirkende lyd, når man sætter dem i vaser. Eller i kander – tulipaner er rigtig gode i kander. Der er tulipaner i alle farver. Til enhver smag og til at gøre ethvert humør til et godt humør.

Billede7

Se, det er ganske vist. Og det er ikke kun noget, jeg finder på, fordi jeg er glad for tulipaner. For se, hvad Erik Bøgh skrev så lang tilbage som i 1855 i sin ømme kærlighedssang ‘Du skønne fortryllendes Kjesten’ fra vaudevillen ‘Fastelavnsgildet’ – og husk, der skal synges på sjæælaandsk…

Her er vel i Flakkebjerg herred
af piger en hel million,
men groft og formasteligt er´ed
at ligne dem ved din person.
Jeg siger dem slet ingen gloser,
men de er som natten mod da´en;
for de er blot liljer og roser,
men du – du er en tulipan.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Trang til tulipaner”

Der er lukket for kommentarer.