Hvide amaryllis

Sart grønt og hvidere end hvidt. Hvide amaryllis i vinduet. Vintergækkens renhed – bare i kæmpeformat. I januar er det så dejligt med hvide blomster – de lyser i mørket og må gøre det ud for den sne, vi ikke har, og som ellers kan lyse på den her årstid.

Billede4

To løg købt i december. Det ene er sprunget ud – det andet godt på vej. To stængler, der vist har planer om at vokse gennem loftet. Dejligt, de valgte at vente med at springe ud. Nu får de hele rampelyset og skal slet ikke dele opmærksomheden med julepynten. Det ser de ud til at være pænt tilfredse med, sådan som de knejser med nakken.

Billede5

Det er en fornøjelse at stå ved køkkenvasken… og det skal det også være, for køkkenet er jo mit hobbyrum. Det er der, jeg leger med beton om vinteren, det er der, hvor jeg sidder med tabletten og svarer på mails, der hvor jeg klipper og klistrer og maler – og pusler om dyrene og… der hvor jeg laver en hulens masse god mad. Så der skal bare være rart, kønt og hyggeligt.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Hvide amaryllis”

 1. Tak Du har selvf. helt ret, den blev god og ikke sjasket.. Han hoppede ikke på den, mine rejer var for små …Alle var enige om den var god.. !!!!! torsdag.

  Like

 2. Hej Karen
  Det er nemlig rigtigt, at et køkken skal være hyggeligt og rart. For mig er det husets hjerte. Der hvor det meste foregår og hvor vi for det meste opholder os. Hmm hvorfor mon vi egentlig har stuerne, det tænker jeg af og til. Rigtig flotte amaryllis. Jeg har røde i haven, men de er ikke sprunget ud endnu.

  Like

 3. Jeg elsker amaryllis og kan godt forstå du nyder dine! Det er rigtigt at køkkenet skal være et godt og hyggeligt sted at være. Jeg drømmer om at mit næste køkken bliver så stort at der kan stå en sofa som nogen kan sidde i mens andre laver mad 🙂

  Like

  1. Jeg har også altid drømt om et stort køkken. Der skulle være en brændeovn og to gode lænestole og en hundekurv foran. Så kunne man sidde der og læse opskrifter, mens gryderetterne simrede. Vores køkken er ikke stort. Det er faktisk ret lille, for trappen tager en masse plads. Men man skal jo også kunne komme ovenpå, og den plads vi har, den bruger vi fuldt ud 🙂

   Like

 4. Hej Jeg er helt ny og har lige taget springet ind in dine opskrifter med blandt andet reje salat til rafle holdet..som kommer i dag.. . En af vennerne har arbejdet på salatfabrikken JP salater i Kbh. .som kun fremstiller til kantiner og er meget dyre. De kan fås i større supermarkeder.. Det er fantastisk gode salater De laver der. med 20 medarbejdere.. Særlig deres rejesalat er berømt. Jeg vil nærme mig den med Ketchup citron og god mayonnaise og bilde ham ind den er fra JP salaten og så se hvad han siger …Tak for din opskrift .Karen Blogger.. .

  Like

  1. Det bliver da spændende at se, om de tror på det 🙂 Husk, at rejer og asparges skal dryppe godt af, så det ikke bliver noget sjaskværk – ellers hoppe de ikke på den.
   God fornøjelse med rejer og rafling.

   Like

Der er lukket for kommentarer.