Den yndigste rose…

Den yndigste rose er funden. En grå januardag. I blæst og regn. I et supermarked. Ak, søger de ydmyge steder… Man skal da være et forhærdet tidselgemyt, hvis man går forbi, og dens sarte, rene farve ikke går lige i hjertet?

Billede1

Sammen med grene fra den krøllede troldhassel, der hjælper med at støtte de lange, tynde stilke, står mit lille bundt Netto-roser nu her og lyser med løfte om lysere tider forude – som en lille stjernesol.

Billede3

Så har man virkelig fornummen, at rosen i verden er kommen.

Julen er overstået for denne gang – men derfor kan man da godt synge lidt julesalmer, kan man ikke? Og hvis du nu er blevet smittet og går og nynner lidt? Så er det da kun dejligt en stormende, regnende og mørk dag som i dag.

Den rose fin og lille
har dejlig duft og skær,
den lyse for os ville
og sprede mørket her.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Den yndigste rose…”

 1. Hej Karen, der findes mange skønne salmer, vi synger dem bare for lidt og er bange for at de forsvinder med vores generation. Derfor er det også dejligt at du hiver dem frem indimellem, tak for det og rosen er jo skøn både i sang og virkelighed. Har lige været ude og stormsikre det jeg kan, er ret nervøs for vores store træer, de er så skønne, Bodil var hård ved dem :-S. Men alt har en tid og en pris, derfor må de godt holde lidt længere alligevel, bare min levetid :-). God stormomsust weekend til dig :-), kh Margit

  Like

  1. Jeg elsker de gamle salmer og sange. Hæmningsløst 🙂 Derfor kommer der også mange med her, for de udtrykker så godt, det jeg går og tænker på – og synger for mig selv i haven og køkkenet 🙂 Håber, træerne holder. Jeg er også bekymret for vores – og for vores tag på de gamle bygninger, for de er ikke forsikrede mod storm – det er de for gamle til at blive…. Vi håber det bedste! Også god, blæsende weekend til dig. Vi bliver bare inde og pynter, ikke?

   Like

 2. Du kanaltså noget med at lave smukke Ting og ikke kun i Ghetto også i GevAldi finder man smukke Blomster og Planter
  Go`Fredagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.